Как да използвате изображенията, за да ускорите сайта си /част 1/

Всеки се стреми да поддържа уебсайта си максимално бърз. SEO оптимизацията също е подчинена на тази цел, тъй като както потребителите, така и Google харесват бързи сайтове. По-специално за Google – скоростта на уебсайта ви е важен критерий за класирането в търса     чката. Ако сайтът ви зарежда бързо, има по-голяма вероятност да излиза в резултатите, когато читателите търсят по вашите ключови думи. Този факт в допълнение с гаранцията за по-добро потребителско изживяване, превръщат бързата скорост на сайта в една от приоритетните ви цели.

Много често изображенията са едни от основните предпоставки за по-ниска скорост на сайта. И тъй като има много грешки, които могат да се допуснат в оптимизирането на снимките в даден сайт, ние сме ви подготвили няколко ефикасни начина, чрез които ще избегнете забавянето на скоростта:

  1. Прекалено големите изображения

Предполагаме, че много от вас се стремят да използват големи снимки с висока резолюция за публикациите си, вярвайки че подобни изображения ще допринесат за потребителското изживяване. Проблемът с такива снимки, е че те имат доста голям размер на файла и отнема време да се заредят на сайта ви, особено, когато има и други големи снимки на същата страница.

Да се публикуват снимки с размери от 3 Mb – 5 Mb, всъщност е често срещана грешка и забавя значително сайта ви.

Помнете, че ако изображението ви е повече от 500 kb  има голяма вероятност да възникне грешка при зареждането и файлът просто да не се визуализира.

Преди да качвате нови снимки на уебсайта или блога си, ви препоръчваме да приложите тези хитринки, които ще бъдат от полза за ефективната SEO оптимизация:

– Проверявайте по два пъти размера на всеки файл, преди да го качите

-Нека всички изображения да бъдат под 500 kb

-Използвайте различни инструменти, като  ioCompressJPG, за да компресирате файловете в по-малък размер

-Ако използвате Photoshop, за да коригирате снимките си, то бъдете сигурни, че DPI е 72 dpi. Също така, когато запазвате снимката, използвайте ‘Save for Web’.

-Конвертирайте снимките в подходящия тип файл. В повечето случаи това е JPG. Когато изображенията ви са с прозрачен фон, то ще е нужно да ги запазвате под формата на PNG.

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

SEO оптимизация и блоговеУскорете сайта си с помощта на снимките