Как да пишете оптимизирани заглавия за блог постове /част 1/

Заглавията на публикациите в блога ви са с огромна важност за SEO оптимизацията и повишаването на трафика към сайта. Средно 8 от 10 читатели четат заглавието на даден текст и само 2 от 10 четат останалата част. Изводът, който може да направим от този факт е, че начинът, по който е написано заглавието на дадена статия е определящ за потребителския интерес и трябва да му отделите специално внимание, за да бъде оптимално успешен блога ви.

 

Всички знаете, че заглавието на статията трябва да е „хващащо окото“, но какво точно трябва да включва, за да бъде наистина в помощ на  SEO оптимизацията?

Предлагаме ви няколко полезни съвета, с които ще пишете по-добри и оптимизирани заглавия на статиите си:

  • Пишете завладяващи и интересни заглавия
  • Преди да изберете ключовите си думи, първо анализирайте потребителското търсене и конкуренцията
  • Избягвайте дългите и специфични ключови думи, включващи ненужни подробности
  • Ограничете се до 70 знака

 

  1. Пишете завладяващи и интересни заглавия

Както вече споменахме, 80 % от потребителите четат заглавието, т.е. почти сигурно е, че вашата таргетирана аудитория ще забележи заглавието ви, показано в резултатите от търсачката. Но дали тези читатели ще отворят страницата, в което е съдържанието на цялата статия, което в действителност е целта на вашата SEO оптимизация? Всичко това зависи главно от интереса, предизвикан от думите в заглавието – дали са закачливи, подканващи, свързани ли са изобщо с темата на статията? Обмисляйте внимателно какво ще допадне на читателите ви, за да решат, че точно във вашия блог ще открият това, което търсят. Обикновеното деклариране на дадена новина или събитие, едва ли ще изглежда атрактивно в мрежата, пълна с разнообразни „сензационни“  новини, факти, открития, „невероятни“ съвети и т.н. Следенето на актуалните теми, събития и фрази в интернет пространството, които вълнуват потребителите, също би било полезно. Например, можете да предположите, че включването на словосъчетанието „Pokemon GO“, ще привлече погледите на доста потребителите в мрежата, тъй като е една от топ темите в интернет пространството за последните месеци.

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

SEO оптимизацията за блогSEO оптимизацията на заглавия