5 начина да подобрите съдържанието си

Когато става въпрос за оптимизация за Google и подобряване на SEO стратегията на даден бизнес, могат да се намерят множество съвети и хитринки, които да приложите за да създадете едно по-качествено съдържание за онлайн потребителите ви.

Има, обаче 5 предложения, които всяка компания може лесно да има предвид, за да превърне бързо онлайн съдържанието си в полезно и качествено както за търсачките, така и за потребителите:

  1. Проучете преди да пишете

 

Запомнете, че първата стъпка, която трябва да предприемете, преди да пишете съдържание, е да направите проучване в интернет относно темата, интересите на клиентите и тенденциите в онлайн пространството.

Резултатите, които ще постигнете, правейки предварителни анализи на данни и новини, ще ви изненадат. Потенциалните ви потребители искат да получават актуална и достоверна информация и това трябва да е опорната ви точка, при създаването на публикации. Така увеличавате шанса си за повече споделяния, харесвания и достигане до повече читатели.

  1. Използвайте номерация и цифри

 

Цифри, цифри и пак цифри. Това е печелившата комбинация за едно успешно съдържание – качествени данни и добре структуриран текст. А добре структурираният текст се получава с номерации. Използването на числа в заглавията, номериране на абзаците и присъствието на номерирани списъци, включително статистики – това е нещо, което трябва да прилагате в съдържанието си. Именно те увеличават шанса, потребителите наистина да се зачетат в публиакцията и да бъдат ангажирани. Вярвайте ни, числата са тези, които привличат вниманието в дадена статия, тъй като те са аналогични на точни факти и безгрешна статистика. Точно това и търсят повечето хора в интернет – истината, отразена с доказани и изчислени факти, под формата на цифри. Ето и пример:

86% от B2C маркетолозите използват маркетингово съдържание срещу 91% от B2B маркетолозите, които прибягват до него.

Блоговете дават на сайта 434% повече индексирани страници и 97% повече индексирани линкове.

  1. Фокус върху оформлението

 

Вероятно се досещате, колко е важно публикацията ви да бъде добре оформена и изглеждаща, със перфектно структурирано съдържание. Пишете публикации с лесно различими параграфи и кратки и ясни послания. Вече споменахме използването на номерирани списъци и други отличаващи параграфите знаци.

  1. Комуникирайте си с хората

 

Въвлечете потребителите си в темата, за която пишете. Помнете, че това е начинът да го обвържете със съдържанието – като ги направите съпричастни, заинтересовани или косвено засеганти от съответния казус. Ако просто пишете литературно ревю по дадена тема, това едва ли ще ви спечели нови читатели. Старайте се съдържанието ви да бъде полезно и да има добавена стойност за хората.

  1. Мултимедия

 

Няма да пропуснем, да споменем така обичаната от всички мултимедия. Видео съдържание, изображения, инфографики – това са елементите на една успешна публикация. Именно те осигуряват харесвания, коментари и споделяния с приятели в различни социални мрежи.

Според статистиката, 85% от потребителите са по-склонни да закупят артикул, след като са изгледали видео представянето му.

 

С тези 5 лесни тактики, ще си заслужите харесвания, споделяния и достигане на сайта ви до по-голяма аудитория, което ще доведе до изкачването му на челни места в Google.

 

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

SEO оптимизация и съветиSEO гуру