Какви бяха тенденциите във видео маркетинга през 2016 г.? /част 2/

В този материал ви представяме още от тенденциите за 2016 г., чрез които компаниите преоткриха бързото и сигурно привличане на лоялни последователи, чрез перфектно допълващи SEO оптимизацията, тактики:

YouTube

С повече от 1 милиард потребители, YouTube отбеляза 50% ръст спрямо 2014 г. в сесиите си, които вече са средно по 40 минути.

Видео каналите са изключително популярни сред всички потребители и един ефективен начин за привличане на лоялни последователи при всеки един бранд, независимо от индустрията.

Snapchat

Snapchat е платформа, която има по 10 милиарда гледания дневно на различни креативни видеа.

Много световни марки вече стартираха с онлайн присъствието си в този канал, опитвайки се да се презентират бранда си чрез уникалните видеа.

SEO оптимизация и снапчат

 

Видеа на целева страница

Много страници за електронна търговия откриха колко са ефикасни видеата, както продуктовите, така и тези, позиционирани на целеви страници.

SEO оптимизацията факти

Всъщност видеата увеличават конверсиите с 80%, а 88% от посетителите остават по-дълго на сайта, именно поради наличието на видео съдържание.

Видео съдържание може да бъде открито и в секцията „За нас“ в сайта на някои компании, чрез него се представят на клиентите мисията и целите на фирмата. Чрез подобни видеа потребителите могат да разберат по-лесно същността на продукта или услугата.

 

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

SEO оптимизация и социалната медияSEO оптимизация и социалната медия