Какви бяха тенденциите във видео маркетинга през 2016 г.? /част 1/

Видео маркетингът не е нещо ново за SEO оптимизацията, но интересът към видео съдържанието през 2016 г. достигна едно ново равнище.

Представяме ви тенденциите във видео маркетинга, които доминираха през тази година и успяха да се превърнат в задължителен елемент на всяка маркетингова стретгия.

Брандирано видео съдържание

През 2017 г. се очаква, че видеата ще съставят 69% от целия интернет трафик. За компаниите, които се стремят да популяризират бранда си, видео съдържанието е ефикасен начин да:

  • Представят себе си по креативен начин
  • Отправят своето послание
  • Промотират даден продукт/услуга
  • Достигнат до повече потенциални потребители
  • Постигнат повече ангажиране на клиентите си
  • Обяснят подробно услугите си

Facebook, YouTube и Snapchat са най-известните социални платформи за видео съдържание и бизнесът може да възползва от възможностите на всяка една от тях, в зависимост от съответните си цели, таргет и маркетингова стратегия.

Facebook

Местните Facebook видеа са се увеличили 3,6 пъти в рамките само на една година, от 2014 г. до 2015 г.

Брандовете преоткриха невероятните възможности на видео съдържанието в маркетинговите си стратегии и Buzzfeed’s Tasty е един чудесен пример за силата на кратките видеа и интереса, който могат да предизвикат у потребителите.

Полезното видео съдържание на Buzzfeed’s Tasty включва лесни и вкусни рецепти, грабващи моментално вниманието на всеки и събиращи милиони харесвания.

SEO и социалните мрежи

Нещо повече, Facebook предостави възможност за 360-градусови видеа, които са поредната иновация, използвана и от National Geographic.

Социалните медии и оптимизацията на сайт

Източник: http://www.hyperfinemedia.co.uk/

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

SEO оптимизация и социалната медия