Какви бяха тенденциите във видео маркетинга през 2016 г.? /част 3/

Продължаваме с най-популярнтие тенденции във видео съдържанието, което повечето компании използват, за да изградят лоялна потребителска мрежа. Като допълнение към SEO оптимизацията, видеата се превърнаха в основен инструмент за стабилно онлайн присъствие.

Използване на GIF в социалните канали

Форматът GIF често намира място в маркетинговите стратегии, като по-кратко резюме на дадено видео съдържание.

seo и социална медия

Подобни GIF изображения се използват най-вече в социалните мрежи и имейл маркетинга.

Много са брандовете, които използват GIF формата, за да изразят мнение по даден въпрос или просто, за да забавляват по креативен начин потребителите.

Разказване на история чрез live streaming

Предаванията на живо се превърнаха в нещо изключително популярно напоследък сред всички потребители. Брандовете също забелязаха тази тенденция навреме и сега прилагат доста често тази опция на Facebook. Независимо дали става въпрос за дадено събитие, представяне на нов продукт или интервю с клиент, live streaming е хит в социалните мрежи. Освен това вече е доказано, че потребителите прекарват 3 пъти повече време в гледане на предаване на живо в медията, отколкото на обикновен видеа.

Periscope е друга интересна платформа, с която да преоткриете предаванията на живо. С разнообразни опции, тя вече печели все повече потребители, а редица компании я използват като фактор за пдосилване на SEO оптимизацията си.

seo оптимизация и видеа

Източник: http://www.hyperfinemedia.co.uk/ 

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

SEO оптимизация и социалната медияSEO оптимизация и социалната медия