Какво ново в SEO през 2017

С наближаващия край на годината започнаха да се появяват първите SEO консултации, късаещи бъдещите новости през 2017-та. За да бъдем готови отрано за бъдещите промени трябва да се информираме навреме. Ето и основните промени и новости, които се ще влязат в SEO областта през следващата година.

  • Mobile Optimization – оптимизацията за мобилни устройства ще бъде все по-популярна и важна част от SEO, особено за електронната търговия. Някои водещи онлайн търговци  споделиха, че над 70% от продажбите им за настоящата година са осъществени през мобилни устройства. Именно заради това Mobile Optimization вече няма да е просто препоръка, а ще стане задължителна, ако искате да сте конкурентно способни в онлайн продажбите.
  • Качествено съдържание – и тук тенденцията върви само нагоре. Google твърди, че определя класирането си според интеракцията на потребители с дадено съдържание. Този факт, само по себе си води до заключението, че е далеч по-ценно да отделите повече внимание върху качеството на съдържанието в сайтовете ви.
  • Гласово търсене – гласовото разпознаване и търсенето определено бележи голям растеж през тази година.  Amazon ще интегрира гласово търсене за потребителите си, факт който говори сам за себе си колко напредва гласовото търсене.
  • Социалните медии – 75% от потребителите имат профил в една или повече социални мрежи. Някои социални мрежи дори се интегираха с Google за по-добра бъдеща оптимизация. Facebook например в България е лидер в сферата, като доста хора използват него за търсене, вместо стандартните търсачки.
  • Сигурност – в началото на следващата година Google ще въведе термин “несигурен” за сайтове, които нямат HTPS протокол, но събират данни за пароли и плащания. Това е доста важна новина за всички онлайн магазини, които не разполагат с протокол за сигурност. Значката ще се показва стандартно в най-ляво в лентата за домейна.
Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

SEO off-pageAMP