Фактори за по-добро класиране в local SEO

Класирането на челни позиции в локалните резултати е важна част от SEO оптимизацията за повечето бизнеси. Наскоро писахме, че промените в SEO които се очакват за 2017-та година не са много, но все повече ще трябва да се набляга и на т. нар. local SEO. Има някои важни стъпки, които трябва да се изпълнят за да постигнем добри резултати и да се показваме в предложенията “near me” на Google.

Google My Business. Регистрацията в Google My Business е задължителна за всички фирми, особено ако имате действащ физически адрес. Например: имате цветарски магазин и сайт към него. До тук добре, но трябва да си направите регистрация в My Business, да попълните всички полета (телефон, адрес, сайт и т.н.), след което да изчакате около месец писмо от Google. В него ще потвърдите адреса си, вкарвайки в профила си в My Bisness кода от писмото.

OnPage Local – Неминуемо ще трябва да направите някои промени в структурата на описанията, таговете на сайта ви, включвайки регион/адрес в тях. Това ще покаже на търсачките, че желаете да се акцентира и върху физическия ви адрес в търсенията.

Local OffPage – Изграждането на линкове за local е трудна работа, но ако я свършите качествено – резултатите ще са налице. Опитайте се да вземете линкове от директории с вашата локация. Например: цветарския магазин ви е в София. Целта ще ви е да вземете линкове от сайтове, които са с насоченост към софийските жители (форуми, блогове, директории). Стремете се да вземете статии + линк от местни онлайн медии.

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Причини за bounce rateДигитални трендове 2016