Защо малкият бизнес да инвестира в дигитален маркетинг

SEO оптимизация, реклама в Google и Facebook са само част от дигиталния маркетинг, който вече заема основна част в инвестициите на големите бизнеси в целия свят. Утвърдените брандове са наясно, че конкуренцията е наистина голяма и всички възможни методи за увеличаване на клиенти, посетители и като цяло онлайн присъствието на дадена компания е ключово за развитието в днешната дигитална ера. Изборът на инвестиция в дигитален маркетинг носи ползи не само на големите играчи, а също така на малките и тепърва прохождащи бизнеси. Въпреки ограничените бюджети в малкия бизнес, инвестицията в дигитален маркетинг е много подходяща опция за изграждането на бранд, увеличаване на печалбите и разрастване на бизнеса като цяло. В следващите редове ще ви изброим и няколко от най-важните ползи на дигиталния маркетинг за малкия бизнес.

Изграждане на бранд. Нови сте и никой не ви знае ? Няма по-добро начало от това да започнете SEO оптимизация на сайта ви, да създавате интересно съдържание и да менажирате качествено социалното си присъствие (Facebook най-вече). Голяма част от бъдещите ви потребители/клиенти са в интернет, затова трябва да изграждате вашата визия именно там.

Спечелване на клиентското доверие. Малките бизнеси и брандове имат предимството да започват начисто и правилната онлайн репутацията може да ви спечели много нови и доволни клиенти. Дигиталният маркетинг предлага и ORM (Online Reputation Management), което е ново, но изключително важно средство за утвърждаване на нова марка/бизнес измежду потребителите.

По-добро таргетиране. Дигиталният маркетинг предлага изключително точно и ясно таргетиране според вашите нужди. Facebook рекламата например ви дава да изберете таргетиране по възраст, пол, интереси, местоживеене и още много други фактори, недостъпни за обикновения маркетинг.

 

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

SEO фактори 2017Най-добрите SEO плъгини