Как малките сайтове да се конкурират с големите в SEO (част 2)

В първата част на статията ви обяснихме основните разлики в SEO оптимизацията при големите и малките бизнеси (уеб сайтове). В следващите редове ще ви представим 4 съвета как малките брандове да използват SEO, за да привлекат част от потребителите на утвърдените онлайн марки.

  1. Избирайте long-tail ключови думи.  В света на SEO изборът на ключови думи е един от най-основните и важни елементи на оптимизацията. Доказаните сайтове в дадена сфера са окупирали най-търсените ключови думи, но това не значи, че няма и други начини. Long-tail keywords например са прекрасен пример за ключови думи, които може да изберем, ако сме малък уебсайт. Тези ключови думи са комбинация от основна ключова дума + още една две допълнителни. Например: онлайн каталог за хотели оптимизира за ключова дума “хотели”, но вие може да правите същото за long-tail keyword “хотели на южното Черноморие”. По този начин отсявате по-малко брой хотели, но ще излизате по-напред в класирането, когато наблегнете на оптимизацията на точно тази ключова дума.
  2. Насочете съм към специфична ниша – продължаваме сравнението за хотелиерските бизнес каталози онлайн. Ако утвърдения каталог е избрал да оптимизира всички видове хотелиерски категории, тогава вие се насочете с всички сили към 1-2 определени категории. Така, в комбинация с long-tail keywords, ще изградите бранд върху определена ниша. Веднъж натрупали лоялни потребители, вашият малък бранд може да надгражда към повече категории и видове хотели.
  3. Инвестирайте повече в съдържанието – големите брандове нямат възможност да специфицират съдържанието си така, както вие можете да го направите. Ако отделите достатъчно внимание, качество и енергия да оптимизирате съдържанието си, вашите потребители ще го оценят. В големите каталози за хотели например има информация, но тя не е детайлна за даден хотел. Вие сте се съсредоточили към “хотели по Южното Черноморие” и описвате детайлно всеки един хотел, тогава потребителите на тази целева група ще бъдат повече доволни от вас, отколкото от големия бранд.
  4. Изградете личностно отношение с потребителите – съвет, които е много ценен за малките брандове. Всички знаем как големите компании автоматизират съпорта си и това е нормално. Малкият бранд има възможността в началото да обръща лично внимание на потребителите си, което е много ценно за самите тях. Граденето на доверие е основна цел на прохождащите бизнеси и онлайн уебсайтове, предлагащи услуги или стоки.
Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

SEO състезание големи срещу малки