Microsoft Office спира да налага Bing като търсеща машина в Chrome и Firefox

Наскоро Microsoft обяви ново „разширение“ като част от актуализация на своя софтуер за Office 365 ProPlus, който насилствено променя автоматичните настройките за търсачка по подразбиране на Chrome и Firefox на Bing, автоматично от това, което вероятно е зададено на Google. След значителни критики, компанията малко обръща курса.

По хищнически начин разширението автоматично търси, чрез мрежовите и локални файлови системи на устройства, инсталации на независими браузъри (споменати са Chrome и Firefox), за да редактира конфигурационни файлове извън собствената си софтуерна екосистема.

Компромис
В полусърдечно обръщане Microsoft ще направи компромис с модификации, които съответстват повече на желанията на администраторите, за да направят разширението незадължително. Това също ще доведе до забавяне на времевата линия. Вместо автоматично да променят търсачките по подразбиране за Chrome и Firefox на Bing, сега администраторите са длъжни да се включат, за да го направят, и първоначално действията ще бъдат ограничени само до устройства, присъединени към Active Directory.

Това означава, че в началото разширението няма да действа като червей, който обикаля цялата мрежа, търсейки уязвими компютри – до някъде „в бъдеще“.

В бъдеще ще добавим конкретни настройки, които да управляват разгръщането на разширението към неуправляеми устройства.

Microsoft
Все още е обезпокоително плановете на Microsoft да направят това, но е разбираемо при обмислянето на това, което често се прави в тандем с правилата на организацията. Настройката и поддръжката на ИТ инфраструктурата изискват суперпотребителски нива на контрол върху инсталирането и настройките на софтуера.

Проблемът е, когато организациите са по-малко рестриктивни, което позволява на потребителите да инсталират Chrome и Firefox, а не да ги ограничават да използват Microsoft Edge или предишни версии на IE. Приложенията за браузъри се персонализират много, когато се удостоверяват с Google и / или акаунти на Firefox за услуги като Google търсене.

Колкото и да е удобна възможността да търсят документи и refs от споделени устройства и приложения на Microsoft чрез търсене по подразбиране за Chrome и Firefox, потребителите на тези браузъри трябва да могат да го правят чрез фирмени ресурси и да управляват по подразбиране за търсене самостоятелно.

Последици за сигурността
В по-рестриктивни организации, като тези, които изискват сигурен достъп до чувствителна информация от идентифицирани служители, упражняването на „overlord“ контрол върху мрежовите машини е жизненоважен компонент на операциите на ИТ системите. В тези случаи е обичайно да се забранят инсталациите на софтуер на първо място.

Изглежда, че инцидентите със сигурността могат да се увеличат, когато търсенето с браузър с Microsoft в Bing има достъп до мрежовите ресурси. Администраторите трябва да се грижат, когато разглеждат такива приложения. Със сигурност не са поискали функциите, които новото разширение предоставя и с право основание да разглеждат хода като един от чистия маркетинг.

Когато потребителите имат право да инсталират програми, които политиката и операциите трябва да бъдат по-малко възпрепятствани. Автоматичната промяна на настройките за търсене по подразбиране на Bing, като само предоставяне на инструкции в последната минута за администратори, които трябва да предприемат действия за предотвратяване на изпълнението на разширението, беше много лош начин за въвеждане на спорна процедура в настройката на Office 365.

Защо ни интересува
По ирония на съдбата, мастилото от пресата за обратната реакция даде възможност на Microsoft да търси в Bing прожектор, който разширението може да не е получило по друг начин. Microsoft не трябва да прибягва до използването на своята база за инсталиране на Office 365, за да превключва дефинираните от потребителя настройки по подразбиране от желания избор към Bing, за да се конкурира нелоялно. Това показва колко би искал да отнеме дяла от търсенето на пазара от Google. Bing интегриран с търсенето с Microsoft се конкурира доста добре с уникалните си резултати от мрежови ресурси, нещо, което Google може да подражава само със собствен набор от оперативно съвместими услуги, появяващи се в резултатите от търсенето.

 

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Търсене: Застраховка за кола - 1