Интересни статистики за мобилния интернет през 2016-та

Ползването на мобилен интернет нараства всяка година. SEO оптимизацията за мобилно търсене вече е наложителна, а не препоръчителна. Добрата оптимизация за търсачки в мобилен вариант се усеща най-вече при онлайн магазините, където посетителите идват предимно от Google Mobile. В следващите редове ще ви представим няколко интересни статистики относно мобилния интернет през 2016-та година.

48% от всички търсения в интернет се извършват от мобилни устройства. В това число влизат не само Google, но също така Baido, Bing, Yandex и други.

Google вече взима под предвид даден сайт дали е mobile friendly когато го класира. Наличието на AMP технологията, която подобрява мобилната скорост на сайтовете също дава своето положително отражение в Google SERP.

8 от всеки 10 интернет потребители са използвали смартфон за да закупят желана стока онлайн.

Потребителите, които използват основно мобилнен интернет са 52%, а останалите 48 % са за хората, използващи настолни компютри.

75% от потребителите в САЩ използват интернет чрез мобилни устройства. Американците са лидери в това отношение, като ръстът последните години в това отношение е доста осезаем.

Продажбите за 2015 година през мобилни устройства генерират оборот от 1 трилион долара.

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Интернет статистикиGoogle кола