Кой къде клика в мобилните и десктоп търсения?

Много интересна статистика излезе наскоро относно поведението на потребителите и кликаемостта им в мобилните и десктоп търсения. Всички данни засягат единствено органичните търсения и респективно SEO оптимизацията. В следващите редове ще ви представим интересни факти за кликванията, търсенията в мобилния и декстоп SERP.

Класирания на първо място в Google обира близо 60% от всички кликове. Тенденцията се запазва както за мобилен, така и за декстоп кликовете.

7,4 % от всички мобилни кликове са на резултати по топ 4! Малко по-висок процент търсения под топ 4 резултати варира при декстоп търсенията – 16,2 %

91% от спонсорираните реклами се виждат от всички потребители, но едва 12% от мобилните и 17% от декстоп кликовете отиват към тях.

Увеличава се процентът на кликвания върху локалните резултати и картите, като нарастването с миналата година е  6,5%.

Това са само част от многото статистики, предоставени в независимото изследване. Като заключение може да кажем, че SEO оптимизацията си остава най-доброто решение за дългосрочни резултати за вашия онлайн бизнес или присъствие. Сами може да видите, че платените резултати първо не са най-кликаеми, второ дават само временен резултат, след което все едно ви няма на картата, ако не сте поне на първа страница в Google SERP. Мобилните търсения също са изключително важни, особено за някои сфери като например онлайн търговията. Много хора пазаруват онлайн или поне търсят дадена стока през телефона, а после я купуват през компютъра.

 

 

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Гласово търсене в Googledmoz ще бъде спрян