Google: използвайте предимно Nofollow линкове

Миналият месец Гари Илис, част от Google , сподели в Twitter, че линкването към други сайтове с dofollow може да навреди на вашия собствен. В SEO оптимизацията отдавна се знае, че изходящите линкове към други сайтове трябва да са nofollow или поне към тези сайтове, които не са добили все още достатъчен авторитет. В следващите редове ще ви обясним терминологията на видовете изходящи линкове, кога да ги слагате и какво да не правите с тях.

Dofollow – този тип линкове имат огромно значение за Google класирането. Ако например вие поставите такъв тип линк от вашия сайт към сайт X, това за “паяците” на Google означава, че вашия сайт подканя хората да посетят линквания такъв. За да обозначите този процес трябва да използвате този код: <a href=”http://сайт” rel=”dofollow”>Текст</a> Поставянето на такива линкове е предимно от платени публикации в сайтове, които се занимават с продажбата на линк или линк в статия. Не е желателно собствениците на обикновени сайтове да постват dofollow към партньори, колеги и т.н.

Nofollow – Както може би вече се досещате този тип връзки е точно обратното на горе написаните. Чрез nofollow вие казвате на Google – не следвай този сайт, не го препоръчваме. Доста често се налага на някой тип сайтове да дават линкове, затова препоръчваме да бъдат задължително noffolow. Ето и кодът, който да използвате: <a href=”http://сайт” rel=”nofollow”>Текст</a>

 

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

SEO служителSEO компания