Онлайн търговията срещу обикновенното пазаруване (част 2)

Продължаваме темата за битката между онлайн търговията и офлайн продажбите. Още един сигурен довод, че SEO оптимизацията е важен фактор за вашия успех в онлайн бизнеса.

Защо електронната търговия е толкова популярна?

Пазаруването онлайн е лесно достъпно и протича много бързо. Всички знаем, че големите онлайн магазини са изключително user friendly и може да направите поръчка едва ли не с 2-3 клика. Хората харесват лесните неща, особено ако те са в пазаруването.

Достъп до информация. Всички ние се интересуваме предварително преди да закупим даден продукт. Изследване в САЩ показва, че 80% от клиентите са проверили предварително ревюта или отзиви за даден продукт, особено ако той е вид техника. Онлайн може спокойно да прочетете отзивите в повечето онлайн магазини и да си направите извод за себе си. Освен това няма да ви се наложи да се сблъсквате с продавачите, които доста често а много досадни и се опитват да ви представят, че въпросната стока е най-добрата за вас.

Продавате в цял свят. Реално един онлайн магазин може да продава навсякъде по света. Всички знаем за големите китайски гиганти, които предлагат безплатна доставка почти до всяка точна на света. По този начин търговците не се ограничават само с даден регион или страна. Едно наистина огромно предимство на онлайн търговията пред обикновения магазин.

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!