Онлайн търговията срещу обикновенното пазаруване (част 3)

Последна трета част относно темата за противопоставянето на онлайн търговията с обикновения ритейл. В предишните две статии ви представихме данните за превъзходството на онлайн пазаруването, а в тази ще звършим с предимствата на SEO оптимизацията за онлайн търговията.

Повечето онлайн магазини инвестират много пари в РРС реклама, което има своите предимства и недостатъци. РРС рекламата води до бързи, но моменти резултати. Тоест ако искате да бъдете на пазара за повече от една рекламна кампания, то тогава по-удачния вариант е да инвестирате в SEO.

SEO оптимизацията за онлайн магазини има своя специфика и определено се различава от тази на сайтове с друга насоченост, извън пазаруването. Много онлайн магазини не следват основните принципи на качествената оптимизация и докускат грешки, които се изразяват накрая в ниско класиране в SERP и незадоволителни резулати като посещения и респективно продажби.

Важно е да се знае, че SEO стратегията за всеки онлайн магазин е индивидуална и трябва да се подходи изключително внимателно към нея, защото се рискува допускане на грешки и оттам – слаби резултати.

В крайна сметка онлайн пазаруването все повече взима надмощие над обикнивения ритейл. Много онлайн магазини се разрастват с бързи темпове, докато физическите магазини започват да затварят врати все по-често. Ако сте решили да се занимавате с търговия, то електронната определено е тази с по-висок потенциял, а в комбинация с качествена SEO оптимизация – положителните резултати неминуемо ще дойдат.

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!