Защо да използваме чат в нашия онлайн магазин

Освен чисто техническата SEO оптимизация, една маркетинг агенция трябва да се грижи и за цялостното представяне на клиентските сайтове и да се старае да повиши техните продажби, ако предлагат такива. В следващите редове ще ви представим интересни данни за онлайн магазините и по-специално онези, които разполагат с чат за директна и бърза връзка с посетителите си.

Онлайн чатът провлича внимание – установено е, че хората трябва да бъдат привлечени от даден сайт, за да продължат да го използват. Ако даден потребител влезе във вашия сайт и до 15-20 секунди нищо не го грабне, то вероятността да напусне е над 90%. А всеки предприемач, който плаща за реклама не може да си позволи висока степен на отпадане, както и ниска конверсия. Именно заради това един онлайн чат с pop-up доста често решава горе написания проблем и създава предпоставка за продажби.

Онлайн чатът вдъхва доверие – втората важна причина да вградите чат в онлайн магазина си е директната връзка с хората и доверието им към вас. Много по-лесно е да се довери потребител на друг човек отсреща, отколкото да чете рецензии, ревюта или детайли за даден продукт.

Онлайн чатът дава информация – онлайн потребителите не харесват да четат много, дори хич. За тях е много по-лесно да попитат, да им бъде отговорено и да решат евентуално дали да си поръчат или не.

Онлайн чатът се използва за директни поръчки – още едно улеснение за клиентите ви е ако те директно си поръчат през чата. Това за тях спестява време, нерви по регистрации и т.н. и създава добро впечатление за вашето отношение към тях.

Всичките горе написани причини увеличават сериозно възможността даден потребител да стане ваш клиент. Важно е да споменем, че ако имате много посетители тогава чатът може да ви натежи, защото ще трябва и да го поддържате с персонал. По-големите онлайн магазини не използват чат поради тази причина, но малките и средните е препоръчително , поне докато не си изградят име в бранша.

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

увеличение на хакнатите сайтове през 2016