16 факта, които трябва да знаете за YouTube

YouTube определено е сензацията в интернет, от която можем само да се учим. Това е и вторият по посещаемост сайт в света, веднага след Google.com. Точно затова оптимизацията за YouTube е толкова важна и може да донесе сериозно увеличение в трафика на сайта.

Ние искаме да ви запознаем с интересни факти за феноменалната платформа, която преобърна света на всички ни.

 1. YouTube има близо 1 млн. членове в партньорската си мрежа.
 2. В момента YouTube е втората най-популярна търсачка в интернет. С повече търсения от Bing, Yahoo, AOL и Ask, събрани заедно.
 3. Средностатистическият потребител прекарва по 15 минути дневно в YouTube.
 4. Едно от всеки 4 видеа в платформата се споделят с приятели.
 5. Всяка минута в YouTube се качват около 72 часа видео съдържание.
 6. Средно 400 туита на минута включват YouTube линкове. Междувременно във Facebook, дължината на гледаните видео клипове всеки ден е равна на около 150 години.
 7. Повече от 1 млрд. уникални потребители посещават платформата всеки месец. Това е повече от цялото население на Европа.
 8. YouTube първоначално стартира като сайт за онлайн запознанства през 2005 г. Създателите на платформата са Chad Hurley, Steve Chen, и Jawed Karim, които тогава са работили в PayPal.
 9. Идеята за YouTube се е зародила, когато приятелите са били разочаровани, че не могат да споделят видео от едно от партитата си, заради проблем с имейлите си.
 10. Още през 2006 г. Google предлага 1,65 млрд. долара, за да купи YouTube. През ноември същата година, сделката е подписана.
 11. Първото видео, публикувано в YouTube е на един от създателите Jawed Karim. Той е качил видео от псоещението му в зоопарка в Сан Диего.
 12. Първоаприлските шеги са традиция в платформата. Те започват през 2008 г. и продължават до днес. Първата шега във сайта за видео споделяне е била, как всички линкове на видеа от заглавната страница са водели до един и същ музикаленклип на Rick Astley’s, на песента му “Never Gonna Give You Up”.
 13. Най-популярното видео (немузикално) е “Charlie Bit My Finger”. То има 562 млн. гледания.
 14. Най-популярното музикално видео е това на “Gangnam Style” от корейския изпълнител PSY. То е публикувано на 15.07.2012 г. и се превръща в първото YouTube видео, което получава над 1 млрд. гледания на 21.12.2012 г.. В момента гледанията са достигнали 1.7 млрд. и продължават да растат.
 15. Само 30% от трафика идва от САЩ. Останалите 70% са разделени между останалите държави.
 16. За да изгледате всяко едно видео в YouTube ще са ви нужни 1 700 години.

 

3.3/5 - (10 votes)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

SEO оптимизация и защо да инвестирате в нея