Optimystica Workshop на Нови Бизнес Идеи 2016

Optimystica Workshop

Както вече споменахме в предишна публикация – ние от Optimystica бяхме част от голямото бизнес изложение Нови Бизнес Идеи 2016. На събитието ние имахме един изключително ползотворен workshop, който продължи 90 минути (двойно от предвиденото време)! Интересът беше голям и въпросите на хората в залата не спираха. Самият workshop протече в 3 различни етапа , като в следващите редове ще ви представим накратко най-важните елементи.

Google Trends, searches, keywords, etc. Workshop-ът започна с представяне на последните тенденции на Google (напр. онлайн магазините бележат с над 50% ръст в продажбите от мобилни устройства; през 2017 година Google ще отбелязва сайтове без сертификат за сигурност като несигурни и др.) Публиката беше запозната с доста интересни новости и промени относно Google и Facebook маркетинга. Освен това резюмирахме най-важните елементи за правилен подбор на ключовите думи при SEO оптимизацията.

Onpage Optimization. Във втората част от нашия workshop се фокусирахме върху техническата оптимизация на сайтовете. Задължителната употреба на title, meta description, image alt са само част от съветите, които дадохме на нашата публика. Много хора не знаеха, но onpage оптимизирането е основата на доброто SEO.

Offpage Optimization. Изграждането на линкове (връзки от други сайтове към нашия) е третия важен елемент, върху който акцентирахме на workshop-а. Освен трупането на качествени линкове от авторитетни сайтове, SEO оптимизацията трябва да обърне страна и върху социалните мрежи. Накрая дадохме и няколко ценни съвета за маркетинг във Facebook.

Workshop-ът на Optimystica беше едно прекрасно изживяване, на което екипът ни видя, че интересът към SEO е нараснал много. Удовлетворението ни да споделим част от знанията си за тези 90 минути е нещо, коетo не можем да опишем. Надявамe се следващата година да имаме още повече заинтересовани хора и поне двойно време за провеждане на нашия workshop!

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Изложението Нови Бизнес Идеи