Как хората пазаруват с телефоните си

Google представи интересни данни относно използването на телефоните като средство за пазаруване. Следващите редове ще ни покажат, че SEO оптимизацията за мобилни устройства става задължителен елемент от всяка SEO стратегия, особено в онлайн търговията. 58% от хората, взели участие в проучването заявяват, че са купували нещо през телефона си в последните 30 дни, а 69% са пазарували в последните 90 дни.

Телефоните са нашите спътници в пазаруването. Независимо дали сме у дома или на път, посредством мобилните ни телефони и връзка с интернет, ние може да пазаруваме всичко, по всяко време. Този вид пазаруване улеснява потребителите и реално им излиза по-евтино. Това са двете причини, посочвани от хората защо избират да купуват стоки и услуги през интернет.

Намиране на изгодни оферти. 76% от анкетираните потребители, закупили нещо през телефона си споделят, че предварително търсят информация за намаления и изгодни оферти и чак тогава пазаруват. Самото търсене на по-ниски цени става лесно с употребата на мобилен телефон.

Най-пазаруваните стоки. Може би вече се питате кои са най-търсените и купуваните стоки ? На първо място идват модните стоки (дрехи, обувки, аскесоари), след което идват електрониката, козметиката, стоки за дома и хранителни продукти.

Използването на апликации. Google регистрира увеличаване на използването на апликации сред пазаруващите. Много онлайн магазини си имат собствена платформа за телефони, която позволява бързо, лесно пазаруване, а това се търси от потребителите.

 

 

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Google колаAmazon доставка с дрон