5 прости SEO практики, които да запомните при създаването на нов блог /част 1/

SEO оптимизацията на един нов блог винаги е създавала известни затруднения на всеки, който не е запознат с тънкостите на оптимизирането. За тези от вас, които имат минимални познания по SEO оптимизацията, представяме няколко лесни и основни техники, с които да подобрите съдържанието на блога си и да го направите атрактивно за търсачките.

 

Ето ги трите най-важни фактора, използвани от Google, за да анализира релевантността на съдържанието на даден блог към съответното търсене. На база тези фактори търсачката класира въпросния блог в SERP:

– Съдържание – до каква степен е релевантно съдържанието на зададеното търсене?

– Линкове – достатъчно качествено ли е съдържанието на блога, за да бъде линквано, включително и от авторитетни сайтове?

RankBrain – изкуствен интелект, използван в алгоритмите на Google.

 

И практиките, които ще са ви от полза:

  1. Анализ на ключовите думи

Първата стъпка, разбира се е провеждането на анализ на ключовите думи, по които е редно да се оптимизира. А за да разберете по кои думи трябва да оптимизирате, трябва да знаете кои са думите, чрез които вашите потребители търсят информация за съответния продукт или услуга.

Грешките, които не искате да допускате са:

– Избор на ключови думи, които имат минимално търсене от потребителите и са твърде специфични, като например „червено сако от памук с три черни копчета за 60 лв.“

– Избор на думи, които са прекалено общи и са неспособни да привлекат точно вашия конкретен таргет. Такива думи са „рокли“. Препоръчително е да се оптимизира по словосъчетания, като „детски рокли“ или „бални рокли“, които са по-тясно насочени към определена таргет група.

– Избиране на думи, които не са свързани с вашия продукт или услуга.

За ефикасна SEO оптимизацията, с помощта на ключови думи, ви препоръчваме да се възползвате от безплатните SEO инструменти, които ще улеснят проучването и избора на правилните словосъчетания за вашия блог.

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

SEO оптимизацията и социалните мрежиSEO оптимизацията за блог