5 прости SEO практики, които да запомните при създаването на нов блог /част 3/

В този материал ще ви представим последните стъпки за успешна SEO оптимизацията на един нов блог:

4. Заглавие и мета описание

Всяка страница в блога ви, трябва да има заглавие, което точно описва за какво става въпрос в съответната страница. Прилагайки ключовите думи в заглавието на всяка една страница, ще помогне за класирането ви на по-горни позиции в търсачките. Въпросните заглавия могат да съдържат до 70 знака, като включват името на бранда ви и вашия бизнес.

Мета описанието на уеб страниците е детайлно описване на съдържанието на самите страници. Присъствието на ключови думи в мета описанието е задължително, както и точната и сбита информация за съдържанието, тъй като именно това е първото нещо, което потребителите виждат за описание на вашата страница, като резултат в Google.

5. Мобилна версия на блога

Да адаптирате блога си за мобилни устройства е прекрасно решение, което ще доведе както до улесняване на читателите ви, така и до подобряване на SEO оптимизацията и изкачване на челни места в Google. Позовавайки се на проучването на потребителския барометър на Google, в близо 50 % от случаите, потребителите си служат със своите смартфони за достъп до интернет. И според новите алгоритми на най-популярната търсачка, сайтовете, които разполагат с мобилна версия се класират по-високо в търсачките, отколкото сайтове, които не са адаптирани за смартфони.

Може да използвате този безплатен инструмент от Google, за да разберете, дали вашият блог е удобен за мобилни устройства.

Има безброй добри практики за ефикасна SEO оптимизация, но за да извлечете максимална полза от тях, то първо трябва да създадете наистина качествено и уникално съдържание, атрактивно за читателите на вашия блог и генериращо голям брой линкове.

 

 

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

SEO оптимизация и гугъл плюсфалшиви новини