5 SEO съвета за оптимизиране на видеата в сайта ви

Навярно знаете, че видео съдържанието във вашия сайт влияе изключително благоприятно на класирането му в Google. Интерактивната информация е навсякъде, включително и в уебсайтовете на конкурентите. За да сте стъпка пред тях, обаче, трябва да предприемете действия, с които да усъвършенствате SEO оптимизацията на видеата в сайта ви. Ние ви предлагаме 5 лесни съвета, които ще са ви от полза:

  1. Прибавете (повече) стойност

Разбира се, всяко съдържание трябва да е релевантно на интересите на читателите. Колкото по-качествено е видеото, толкова по-голяма вероятност има да бъдат убедени потребителите в достоверността и потребността на информацията, от което следва и тяхната лоялност.

  1. Хоствайте видео на собствения си домейн

Ако създавате видео съдържание, с цел да подобрите класирането на сайта си, то тогава е препоръчително да хоствате видеото от своя собствен домейн. Това е най-ефективният начин при SEO оптимизацията, за да индексират  търсачките точно вашия сайт. Ако споделяте видео от YouTube и поставите линк към сайта си в описанието, то бъдете сигурни, че Google ще индексира първо самото видео от YouTube, а след това и каченото във вашия сайт. Един добър съвет е да създавате отделна страница за всяко качено видео съдържание, тъй като това прави още по-лесно индексирането от търсачките.

  1. Прибавете допълнително интерактивно съдържание

Още един страхотен начина да привлечете повече потребителски интерес – прибавяне на повече надписи, анотация или дори разделяне на видеото на няколко части, с цел да се възприеме по-лесно от потребителите. Последната тактика е често прилагана, защото дава възможност  на всеки потребител да избере, кое конкретно видео предпочита.

  1. Създайте релевантни мета данни

Най-важните елементи, които влияят на SEO оптимизацията и съответно – на класирането в Google, са заглавието и описанието. Мета данните са тези, които предоставят пълната информация за тези първостепенни елементи. Заглавието на видеото е добре да е сравнително късо и сбито, за разлика от него, описанието е задължително да съдържа повече детайли и ключови думи. Заглавието на самия видео файл, също е препоръчително да съдържа ключовите словосъчетания или поне релевантна информация, която на свой ред ще се индексира от търсачките.

  1. Споделяйте в социалните мрежи

Чувствайте се свободни да споделяте видео съдържанието в различни социални мрежи и канали, като задължително се убедете предварително, че са релевантни. При споделяне на видеото в канал, който е с близка тематика и тясна потребителска насоченост, увеличавате вероятността за повече харесвания, преглеждания и споделяния на атрактивното видео.

Не забравяйте, преди всичко да проучите  най-добрия начин, по който да опишете видеото си и кои думи да използвате за тази цел. SEO оптимизацията е втората фаза за постигане на трафик и повишен интерес към видеото ви, първият етап е винаги създаването на полезно и качествено  съдържание, което се явява притегателният център както за потребители, така и за Google.

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

SEO оптимизация инструментиSEO оптимизацията и социалните мрежи