6 лесни начина за увеличаване на продажбите (част 2)

Продължаваме темата за повишаване на онлайн продажбите. Всички съвети са приложими, ако вече сте направили добре вашата SEO оптимизация и имате време да се съсредоточите върху чисто маркетинговите способи и техники за увеличаване на поръчките.

Първите три съвета, които споделихте бяха : качествени описания на продуктите, ревюта на продуктите и оптимизиране на long-tail ключови думи. В следващите редове ще ви представим още 3 ценни съвета, които ще ви помогнат да имате повече продажби.

Оптимизирайте скоростта на сайта си. Безспорен фактор за повече продажби е скоростта на вашия онлайн магазин. Ако сайтът зарежда за повече от 2 секунди (за мобилната версия) вие ще загубите повече от 50% евентуални поръчки . Хората просто не им се чака, имат избор и ще предпочетат ваш конкурент с по-бърз сайт. Затова оптимизирайте технически сайта и сървъра си така, че да зарежда максимално бързо магазина ви. Препоръчително е да вградите и AMP технологията за мобилните посещения.

Предлагайте намаления и отстъпки. Навлизаме вече в чисто маркетинговата материя за увеличаване на приходите. Всички знаем, че хората обичат намаленията, промоциите и всевъзможните начини да спестят пари. Затова организирате различни отстъпки под различни форми и това гарантирано ще увеличи продажбите ви.

Използвайте социалните мрежи. Повечето брандове използват усилено социалните мрежи. Там се създава лесна връзка с клиентите. Качествената поддръжка на фирмената ви facebook страница може да доведе до нови клиенти, да предоставя интересна информация на вече съществуващите такива и като цяло да ви изгради бранда на едно по-високо ниво. Още повече, че ако правите промоции, намаления и отстъпки, то задължително ги споделяйте във Facebook, където може да бъдат споделяни от вашите последователи и така нещата да станат viral и да имате още по-голям успех в посещенията и продажбите.

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Повишаване на продажбите част 1Къде да купуваме WP теми