Правилните маркетингови кампании в социалните мрежи /част 1/

Малките бизнес компании със сигурност не разполагат с бюджета и ресурсите на международните корпорации, но това съвсем не ги възпрепятства да развиват изключително успешни маркетингови кампании в социалните медии. Освен, че се фокусират върху изграждането на ефикасна стратегия за SEO оптимизация, някои местни фирми се отличават и със своето креативно присъствие в социалните мрежи.

Вижте три страхотни маркетингови кампании, които доказват, че малкият бизнес винаги има с какво да ни изненада:

Red Mango

Това е малка компания, чиито продукти се състоят от изкушаващи смутита и замразен йогурт. Марката е изключително известна и в социалните мрежи – във Facebook има 76.4 хил. последователи и 58.9 хил. в Twitter.

Представяме ви част от техните публикации и тактиките, които използват, за да поддържат интереса на клиентите си:

1.Промотирането на продукта

Безспорно социалните мрежи осигуряват страхотна възможност за популяризиране на даден бранд или продукт. Понякога обаче, в стремежа си да бъдат забавни и остроумни, някои фирми се отклоняват от главната си цел.

Red Mango балансират успешно между брандинга и свежите, атрактивни публикации.

SEO оптимизация и фейсбук

2. Потребителска ангажираност

Най-ефективната стратегия тук е като показвате фактическата удовлетвореност от продуктите ви, чрез публикуване на снимките на доволни клиенти. Точно на тази тактика са заложили и Red Mango, насърчавайки потребителите си да публикуват в социалната мрежа снимки с някой от продуктите на бранда. И това не е всичко, фирми като Red Mango инвестират в Social Listening Tools, за да откриват в онлайн платформите всички онези публикаци, които показват привързаността си към тяхната марка.

SEO оптимизацията и социалната мрежа

3.Newsjacking

Да се възползвате от тенденциите в онлайн пространството е един наистина чудесен начин да привлечете още повече внимание към бранда си. Независимо дали става въпрос за летния блокбъстър в кината или поредната политическа интрига, винаги отделяйте нужното внимание на трендовете в новинарските сайтове, дори да сте планриали вече постовете си в календара.

SEO оптимизация и изображения

В заключение, можем да добавим, че Red Mango е бизнес с фокус върху детайлите в онлайн присъствието си, включващо артистизъм, креативни идеи и добре премислен маркетинг, отговарящ на потребителсктие интереси.

 

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

SEO оптимизацията и социалните мрежиSEO оптимизация и маркетингови кампании