Facebook тества рекламни полета в Messenger

Интересна новина от американския гигант Facebook. Компанията тества реклами полета в своето приложение за чат – Messenger. Въпреки, че тази новост няма директно SEO значение, това нововъведение ще бъде важна част от социални маркетинг и реклама.

Първоначално пробите засягат единствено потребители от Австралия и Тайланд, но едва ли ще се забавят тестовете и за останалите региони по света, ако нещата се случват както трябва.

Рекламните полета са подобни на Facebook News Feed-a и ще заемат 1/3 от видимото поле в Messenger. Според маркетьори вече видели тази новост, рекламите ще могат да се скриват или докладват за нередности или безинтересни.

От Facebook съобщават, че нямат намерение да вкарват рекламите полета в секцията за чат. Не може да си представим вълната от недоволство на потребителите, ако това се случи.

Тестването на нови реклами полета не е изненадващо за компанията. Имайки в предвид, че над 60% от потребителите използват мрежата и чата през мобилните си устройства, напълно нормално е компанията да започне да печели и там.

Интересно е да видим как ще се развие тази стратегия на компанията, защото това ще бъде нов начин на нас, маркетинг специалистите, да рекламираме и да достигаме до разнообразни таргет групи в мрежата.

Facebook все още не се наемат да кажат краен срок на тестовете, но по-запознати специалисти прогнозират, че до половин година максимум ще видим новите реклами полета в Messenger.

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Facebook променя алгоритъма за News FeedТрендове в социалните мрежи 2016