Съвети за правилен маркетинг в социалните мрежи (част 2)

Продължаваме със съветите относно “как се прави маркетинг в социалните мрежи”. След първоначалните 5 съвета в предишната ни тема (част 1), в следващите редове ще ви представим още 4 важни и необходими правила за качествен SMM, които ще ви помогнат и в SEO

Отговаряйте на коментарите. Във социалните мрежи коментарите, харесванията и споделянията са много важни. Освен от SEO гледна точка (увеличават социалните сигнали), така и за самата връзка с потребителите/клиентите на вашата страница. Когато отговаряте на коментари, вие демонстрирате ангажираност и това влияе положително. Разбира се има много коментари, които са спам, провокация, дори заяждане, но към тях просто ги игнорирайте.

Не прекалявайте с публикациите. Препоръчително е да поствате не повече от 4-5 пъти дневно и то през равни часови интервали. В противен случай вашите последователи може да им дойде в повечко и да сметнат публикациите ви за спам и да спрат да ви следват. Има и изключения, разбира се, особено в някои браншове на бизнеса. Например новинарските сайтове публикуват често, защото имат доста и разнообразни новини, а самата публика очаква да им се предоставя често нова информация.

Избягване на неудобни коментари. Трябва да се прави разлика между спам коментарите и градивната критика. Например вие сте магазин за дрехи и дадена стока е с 20% по-ниска в друг магазин. Един потребител е видял тази разлика и коментира цената с въпрос във вашия Facebook. В такъв случай вие трябва да отговорите задължително, в противен случай оставяте негативно впечатление за всички останали. Неудобните коментари са част от бизнеса и трябва деликатно да се отнасяте с тях.

Използвайте изображения. Социалните мрежи и най-вече Facebook промотират в новинарския поток (news feed) на потребителите най-вече снимки. Използването на различни, интересни и провокативни снимки е основна задача за всеки маркетьор в социалните мрежи.

 

 

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Маркетинг в социалните мрежиФакти за Twitter