Съвети за правилен маркетинг в социалните мрежи (част 1)

SMM или Social media marketing (маркетинг в социалните медии) e основна част от развитието на бизнеса и SEO оптимизацията. Всеки интернет маркетьор е наясно, че социалните мрежи са силен инструмент за повишаване на трафика, потребителите и самите печалби и правилното им използване донася невероятен бенефит на бизнеса. В следващите редове ще ви представим 10 важни съвета, за да използвате пълноценно SMM.

Не се ограничавайте единствено до Facebook. На всички ни е ясно кой е лидерът в социалните мрежи. Въпреки че в България Facebook държи огромен дял, има социални мрежи които не са за подценяване и активността ви там ще доведе до допълнителни ползи за бизнеса ви. Google Plus, LinkedIn, Pinterest and Twitter са доста по-назад в интереса на хората, но принципно може да се извлече ползва от всяка една от мрежите.

Не прекалявайте, ако не можете да поддържате. Както може да се досетите от съвета сами – не трябва да създавате профили в куп социални мрежи, ако не ги поддържате правилно. По-добре да нямате профил в Google +, отколкото да имате такъв, но с информация отпреди месеци (дори години се случва), което води до негативно впечатление за посетителите.

Проверявайте какво пишете. Въпреки че звучи странно – много често има публикации в мрежата, които не са проверени за грешки. Съгласете се, че наличието на грешно написан текст намалява авторитета на автора и доверието към него.

Отговаряйте като професионалисти. Много често бъдещите ви клиенти са в социалните мрежи. Именно заради това трябва да отговорите на въпросите им с доза професионализъм, а не да ги неглижирате. Ако покажете сериозност и бизнес отношение, още в зародиша на комуникацията ви с хората, шансът да ги превърнете в клиенти е доста по-голям.

Обмисляйте публикациите си. Често се случва дадена публикация да не е добре обмислена и това довежда до негативна реакция на хората. В зависимост от тематиката на бизнеса си подбирайте правилните тематики, снимки и фрази. Границата между добрия хумор и нескопосаната шега понякога е много тънка, а както написахме по-горе – професионализмът печели клиенти!

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Факти за Facebookсъвети за правилен SMM