Най-важните фактори за добро класиране в Google през 2017

Постоянни промени се наблюдават в SEO оптимизацията. В следващите редове ще ви представим 7-те ключови фактора, които влияят най-много върху класирането в SERP. Всеки един оптимизатор трябва да бъде наясно с тях и да се стреми към перфектното им изпълнение.

Скорост на сайта. Всеки един потребител очаква сайтовете, които отваря да бъдат максимално бързи. Google взима под влияние доста сериозно този фактор и ранква добре уеб сайтовете, които работят бързо. Именно заради това AMP технологията вече се налага като фактор в мобилните търсения.

Локални търсения. Търсенията на локално ниво все повече имат тежест и тази тенденция ще се запази и през 2017-та година. Всеки един уеб бизнес трябва задължително да се регистрира в Google My Business.

Featured Snippets. Google все повече показват featured snippets в резултатите и това улеснение за потребителите все повече ще се използва занапред.

Мобилна оптимизация. Както вече споделихме – скоростта влияе върху класирането, същото важи и за мобилната оптимизация. И двата фактора допринасят за по-добрият User Experience и Google оценява това, класирайки добре сайтове с мобилна версия, особено с наличие на AMP технологията.

Без pop-up. Повечето от вас сигурно знаят, но Google е много против наличието на pop-up на сайтовете. Не се препоръчва изобщо и да се замисляте за употребата на каквито и да е pop-up прозорци.

Съдържание. Още през 2011 година Google обявиха, че сайтовете с добро съдържание ще се класират добре, а останалите, които използват копирано, дублирано и всякакво black hat съдържание ще бъдат наказвани от Panda ъдпейтите. Тази тенденция важи и до ден днешен, като качественото съдържание е един от двата най-важни фактора за доброто класиране.

Линкове. Освен доброто съдържание, наличието на качествени линкове е вторият най-важен фактор за добри SERP резултати. Изграждането на подходяща линк билдинг стратегия за всеки сайт е в основата на добрата SEO оптимизация.

 

 

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

SEO притесненияДигитален макретинг