Как да пишем SEO friendly съдържание

Редовното добавяне на качествено SEO friendly съдържание във вашия уеб сайт е ключово за по-добро класиране в търсачките.  За да бъде наистина качествено  съдържанието, което създавате, трябва да знаете няколко важни неща за оптимизирането на текстовете. Всяка добре написана статия допринася много за повишаване на вашия Google ранг. Предлагаме ви най-важните условия, по които да създавате съдържание :

  • Изберете и проверете ключовите думи. След като ще пишете статия, много добра идея е да проверите дали написаното от вас се търси в Използвайте Google Adwords за да установите дали ключовите думи, акцентирани в статията се търсят достатъчно. Това ще ви покаже трендинга в Google и ако той е много нисък, тогава може да изберете нещо по-подходящо и търсено.
  • Използвайте правилно ключовите думи.  За да бъде оптимизирана статията както трябва, не е достатъчно само да изберете добра ключова дума и да я използвате 2-3 пъти в текста. Още важни стъпки са поставянето на думата в началото на текста, в заглавието на статията, в URL адреса.
  • Пишете за неща, които ви интересуват.  Най-добрите статии се получават, когато описвате интересни за вас неща, такива които ви вълнуват и искате да споделите с останалите. Все пак вие разбирате най-добре от тематиката (бизнес насочеността) на вашия уеб сайт, нали ?
  • Пишете достатъчно съдържание.  Да имате съдържание от 100 думи веднъж седмично е по-добре, отколкото да нямате никакво. За да имате прогрес в класирането обаче, трябва да пишете поне два пъти седмично статии с дължина от 200-300 думи минимум. В зависимост от тематиката публикацията ви може да достигне и до 500-600 думи.
  • Използвайте  SEO  инструменти.  Мнозинството собственици на уеб сайтове използват WordPress за цялостно решение или само за блоговете си. В такъв случай ви предлагаме да добавите някои от най-добрите плъгини за SEO, които ще ви помогнат да оптимизирате статиите си. Препоръчваме ви Yoast SEO или All in One SEO pack плъгините, които работят много добре.
  • Редактирайте написаното. След като сте изпълнили препоръките по-горе, тогава ви остава единствено да си направите редакция на статията. Използвайте Google Docs, Microsoft Word например , защото те имат вградени редактори и ви помагат да отстраните грешките си във вашето SEO friendly съдържание.
5/5 - (2 votes)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

SEO състезание големи срещу малки