Защо онлайн бизнесът се нуждае от SEO консултант ?

Днес, повечето бизнеси имат присъствие и в интернет.  Както всяка сфера, така и онлайн бизнесът има своите специфични правила, чрез които да бъде успешен за компаниите. Една от най-важните части на бизнеса в интернет е правилното оптимизиране на уеб сайтовете за търсещите машини, т. нар. SEO оптимизация. За да не изоставате от конкурентите в онлайн средата e нужно да потърсите професионален SEO консултант.

Какво представлява SEO консултантът и защо е нужен ?

Работата на SEO консултанта е да ви представи детайлен анализ на вашия сайт, чрез който впоследствие да бъде изградена индивидуална стратегия за SEO оптимизация. Дори от Google признават, че инвестицията в SEO е най-рентабилна в дългосрочен план за по-голямата част от онлайн бизнеса;

SEO анализът е съставен от три главни части, които обхващат изцяло моментните проблеми и предложения за решения и подобряване на състоянието на сайта ви.

OnPage анализ – това е термин, който обхваща техническото оптимизиране на вашия уеб сайт. Проверка на правилната структура на сайта (URL адреси, описания, изображения и др.), наличие на грешките в кода, преглед на хостинг услугата,  вътрешния линк билдинг и още много други важни елементи от вашия уеб сайт.

Offpage анализ – детайлна проверка на вашите входящи линкове (брой, вид домейни), сравнение с онлайн конкурентите ви, и предложение за индивидуална стратегия за външен линкбилдинг.

Анализ на ключовите думи – най-важната и първа стъпка от SEO оптимизацията. Процес, при който се анализират думите, търсенията които ще ви донесат най-много посетители/клиенти/потребители и определяне на приоритетни ключови думи за оптимизиране.

Всичко това е само част от детайлния анализ, които ще ви бъде предоставен от SEO консултанта, след което ще се започне работа по нужните проблеми и извеждането на сайта ви на челни позиции в търсачките.

4.5/5 - (11 votes)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

SEO състезание между малки и големи фирмистраница 404