SEO оптимизация цена и начини на плащане

SEO оптимизация цена 

 

SEO оптимизация цениОнлайн бизнесът се разраства с всяка изминала година. С увеличаването на приходите от онлайн присъствието на компаниите, нараства и нуждата от SEO оптимизация. Все повече фирми започват да отделят средства за оптимизиране на сайтовете и бранда си в социалните мрежи. В световен аспект SEO оптимизацията бележи голям ръст в онлайн маркетинг услугите, като дори Google обяви в своя блог, че инвестицията в SEO оптимизация е най-правилното решение, ако искаме да постигнем дългосрочни резултати. Има вече сфери в онлайн бизнеса (например търговията), които изцяло зависят от добрите резултати в SERP и респективно в качествената SEO оптимизация. Наблюдава се ръст в използването на SEO услугите и в България. Все повече компании, родни или просто базирани в страната, се възползват от професионалните услуги на фирмите, предлагащи SEO оптимизация.

Водещ параметър при избора на SEO фирма е цената на SEO оптимизацията. Много компании не са запознати с естеството на услугата и първото нещо, което гледат когато избират дадена фирма за оптимизация е именно SEO оптимизация цена. В следващите редове ще ви представим детайлна информация за SEO оптимизация цена – какви видове има, каква е SEO оптимизация цена в различните държави, каква SEO оптимизация цена ще бъде най-изгодната за вашия бизнес и още други важни и полезни елементи за SEO оптимизация цена.

Стандартни планове за SEO оптимизация цена

 

SEO оптимизация цени 2 - лупа„Каква ще бъде цената на SEO оптимизацията, която ще е необходима за моя бизнес ?“ – това е първия въпрос, който всеки предприемач трябва да си зададе преди да избере компания за SEO услуги. Отговорът на този въпрос има много, много комплексен отговор. Същото е като да попитате : „Колко струва една нова кола ?“. Естественият отговор на това питане е „зависи“ и това е напълно нормално. SEO оптимизацията има най-различни елементи, които заедно или по отделно правят една SEO стратегия. В зависимост от вашите нужди, SEO компанията ще ви препоръча най-добрата SEO оптимизация цена и план за изпълнение, които ще са адекватни за постигане на максималните резултати за вашия бизнес. Все пак в SEO индустрията има обособени няколко вида пакети, които обхващат различните услуги. По тях може спокойно да се ориентирате относно цената на SEO оптимизацията.

Месечен абонамент – Определено това е най-използваната SEO цена и модел за плащане. Поради естеството на SEO оптимизацията, всеки месец трябва да се върши определена работа за сайта ви, ако искате да постига високи резултати. Повечето SEO компании предлагат именно този модел за SEO оптимизация цена, тъй като те поемат цялата работа за оптимизирането на сайта ви и вие, собствениците, няма нужда да правите каквото и да било, Единственото, което се очаква от вас е да изберете ключовите думи, по които искате да ви намират в Google и да оценявате месечните отчети, които SEO компанията ви праща.

Когато избирате месечен абонамент за SEO цена, трябва задължително да сте наясно за какво плащате. Не забравяйте, че вие оставяте цялата работа в ръцете на дадена SEO фирма, която ще трябва да изкачва вашите сайтове на високи позиции. Не трябва да се хващате за ниските цени при някои компании, които реално няма да ви помогнат да постигнете качествено класиране в Google, което в крайна сметка е вашата цел като клиент. Много собственици на сайтове избират евтини услуги, които „гарантират“ резултати, но въпросните резултати никога не идват, а парите вече са платени.

Фиксирани услуги. За някои собственици на фирми, SEO оптимизацията е работа, която сами желаят да изпълняват. В тези случаи SEO фирмите предлагат фиксирани услуги, като например SEO обучение. SEO обучение е процес, в който дадена SEO компания провежда професионална подготовка за самостоятелно изпълнение на цялостна SEO стратегия. От SEO обучение се интересуват както самостоятелни собственици на уеб сайтове, така и компании, целящи да обучат свои служители в тънкостите на SEO оптимизацията. Много хора и фирми предпочитат да заплатят за SEO обучение и след това сами да организират оптимизацията за своите онлайн проекти, като същевременно придобият отлични знания в SEO сферата, които ще им бъдат от полза в бъдещи проекти.

Друг пример за SEO оптимизация цена за фиксирани услуги е SEO одита. SEO одитa е анализ, който определя колко се харесва вашия сайт на търсачките. Всяка една професионална SEO оптимизация започва с SEO одит и именно той определя бъдещите стъпки в изграждането на SEO стратегията за всеки уеб сайт. Много компании избират да поръчат първоначално одит и след това да се ориентират коя точно SEO цена да изберат за своя бизнес.

Още една много използвана фиксирана услуга за SEO оптимизация цена е Google Adwords. Много бизнеси се нуждаят от светкавични резултати, което поражда и нуждата от рекламиране в търсачката. Много онлайн магазини постоянно рекламират и едновременно с това плащат и за SEO оптимизация, която да подсили дългосрочно позициите им в SERP.

SEO цена за определен проект – понякога клиентите имат много специфични очаквания и изисквания за своите проекти. Много често при по-различни от стандартните услуги, се формира и специфична SEO оптимизация цена за дадения проект. Повечето клиенти, които са наясно с процеса на SEO оптимизация могат да поискат малко по-различни услуги. Например – вместо да се пишат по 2-3 нови статии седмично за фирменият блог, даден клиент може да пожелае по 2 статии всеки ден, с цел увеличаване на съдържанието в сайта и възможност за споделяне на същите тези статии в социалните мрежи. Тогава вече SEO компанията определя къстъм цена за SEO оптимизацията върху дадения проект. Този вид SEO цена все още е рядко срещан в България, тъй като малко собственици на сайтове познават добре SEO материята и могат да къстъмизират своите изисквания успешно.

SEO оптимизация цена за часови консултации. Още една рядко срещана услуга в SEO оптимизацията. Тя се предлага са хора, които имат опит в оптимизирането, но искат консултация на база няколко часа. По този начин професионалните оптимизатори ще дадат своето мнение за изградената вече SEO стратегия на клиента или ще му помогнат да я изгради така, че да има резултат. SEO консултациите са доста често срещани в Европа и САЩ, но в България все още много, много рядко се случва клиент да плати за SEO консултантски услуги на час.

 

Какво трябва да знаете, когато избирате цената за SEO оптимизация

 

SEO оптимизация цени 3 - изборИзборът на SEO услуга е много важен, защото вие оставяте онлайн бизнесът в ръцете на други хора. Преди да заплатите цената за вашата SEO оптимизация, то много добре трябва да сте проучили въпросната фирма, която сте решили да наемете. Никога не се ориентирайте по големината на SEO цената, защото това в много случаи ще е пагубно за вашия сайт. Много компании предлагат евтини услуги, които просто няма как да ви изкарат сайтовете на челни позиции. Ето и най-важните неща, за които да следите, преди да платите избраната от вас цена за SEO оптимизация :

 • Гаранция – Много често компании гарантират първа или челни позиции за изключително кратък период от време. Поради естеството на SEO оптимизацията това е възможно, но с непозволени методи, особено ако вашата нисша е конкурентна. Каквато и да бъде цената за SEO Оптимизация, тя не може да ви гарантира мигновени резултати, още повече №1 в Това трябва да сте наясно. Професионалните компании, с дългогодишен опит в областта никога не гарантират №1 в Google за по-малко от 12 месеца, дори повече според вашата нисша.
 • Евтина SEO оптимизация цена. Както вече споменахме , ниската SEO цена много вероятно няма да ви свърши никаква работа, дори може да повлияе отрицателно на вашите позиции. Процесът на оптимизиране е сложен и обхваща много работа и хора, които са високоплатени и е нереално за 200-300 лв на месец да получите качествени резултати за дълъг период. Англичаните имат една поговорка „евтиното излиза скъпо“, което важи с пълна сила при избора на евтина SEO оптимизация цена.
 • Съмнителен линк билдинг. Една от най-важните части на SEO оптимизацията е качествения линк билдинг. Много от клиентите нямат и представа как сайтовете им могат да пострадат, ако към тях се изграждат неправилни линкове. Когато избирате вашата SEO компания и ще заплащате цената за SEO оптимизация попитайте какъв линк билдинг ще получите. Ако отговорът не е ясен и ви се струва, че услугата не е както трябва, откажете се.
 • Връщане на част от SEO цена. Някои компании връщат част от заплатената от вас сума, ако не постигнат резултатите, които ви удовлетворяват. Бъдете сигурни, че сте подписали договор, който е нотариално заверен, ако имате такава клауза в устните договорки.

 

Не забравяйте, че :

 • SEO оптимизацията отнема време. Най-добрия вариант за вашата SEO оптимизация цена е месечния абонаментен план. Дългосрочното инвестиране в оптимизация е признато дори от Google, така че единственото, което трябва да изберете е качествена SEO компания. Резултатите, при повечето конкурентни нисши, излизат наяве в период от 6 до 12 месеца.
 • SEO се променя постоянно. Ако решите сами да оптимизирате вашите онлайн проекти трябва да имате в предвид, че оптимизацията се променя всеки месец. Постоянно има новости и изменения, които трябва се прилагат към вече изградената SEO стратегия. За собственици на сайтове, които сами решават да оптимизират – работата понякога идва много и в крайна сметка решават да предоставят оптимизацията в ръцете на професионалистите.
 • Наемането на SEO компания е най-доброто решение. SEO цената за цялостно обслужване е най-добрия вариант за всеки бизнес. Поверете оптимизирането на професионалистите, докато вие се грижите за останалите аспекти на вашия бизнес. В много случаи, когато наемате компания за SEO, проверете отзивите от нейните клиенти, постигнатите резултати и дори отидете на един предварителен разговор, просто да добиете представа за въпросната компания и служителите й.

 

Цената за SEO оптимизация по света 

 

SEO оптимизация цени 4 - по светаОпределянето на цената за SEO оптимизация зависи от самата компания – вложените усилия, професионализъм и знания в дадената услуга, цените на конкурентите и обема на пазара. Интересно проучване направи американска фирма, която се допита до над 200 компании по целия свят за тяхното образуване на цените. Ето и няколко любопитни факти:

 • Най-ниската SEO оптимизация цена е в Индия. Може би не е изненада за никого от вас, но индийските оптимизатори предлагат изключително ниски ценови пакети на месечна оптимизация от сорта на 50-100$, което е 10-20 пъти по-евтино от САЩ или Европа.
 • Австралийските оптимизаторски компании таксуват между 60 и 200$ на час за SEO консултация, което е най-ниската цена за развитите страни. В САЩ ценовият диапазон е от 100-300$ час.
 • Най-популярната SEO цена е месечния план за пълно Както вече го написахме по-горе, месечния абонамент за цялостна SEO оптимизация е най-добрият вариант за всеки бизнес и най-предпочитаният в световен мащаб.
 • SEO оптимизация цена на месечн абонамент варира между $1000 и 7500$. Средната цена е около 3500$ в световен мащаб за стандартно месечно SEO изпълнение. На фона на българските ценови диапазон, SEO цената в световен мащаб е около 8-10 пъти по-скъпа.
 • Клиентите на SEO компаниите са се увеличили с 15% през изминалата 2016-та година. Както може да се очаква, оптимизирането на сайтове все повече бива вписвано в бюджетите на малки, средни и големи компании. Бизнесът се нуждае от онлайн присъствие, а SEO оптимизацията предоставя най-добри резултати в дългосрочен план.
 • Интерес факт е, че в развитите страни SEO оптимизацията бележи изключитлно висок ръст при новите клиенти с онлайн магазини. Електронната търговия измества бавно, но сигурно много от физическите бизнеси и това бе представено в началото на 2017 година като анализ на Amazon.
 • Америкаснките фирми бележат ръст в продажбите на SEO услуги с цели 20% за сметка на предишния период от 2011-2015 година.

 

Цена за SEO оптимизация от Optimystica 

 

SEO оптимизация цени 5 - логоOptimystica е SEO компания с дългогодишен опит и голям брой доволни клиенти. През годините ние имахме различни цени за SEO оптимизацията, която извършваме, но в крайна сметка се спряхме на няколко варианта, които се оказаха много сполучливи за клиентите ни.

SEO страгегия (252 лв на месец) – Тази SEO оптимизация цена е базирана върху план за SEO обучение на нашите клиенти. Въпрос на избор е дали собствениците на сайтове ще се обучават или ще наемат човек, които да бъде обучен и да изпълнява бъдещата оптимизация на клиентските сайтове.

 • Екипът ни от висококвалифицирани професионалисти ще анализира вашия уеб сайт по 252 фактора. След като направим този изключително важен и детайлен SEO одит, ние ще напишем и препоръки за вас, чрез които да подобрите състоянието на сайта и да го направите максимално SEO
 • Ние ще анализираме и линк билдинг състоянието на сайта ви и ще ви предложим стратегия за набиране на висококачествени линкове от авторитетни сайтове.
 • Ние ще анализираме ключовите думи за вашата сфера и ще изберем най-подходящите, така че да оптимизирате само тези думи, които ще ви носят печалба и реални посетители.
 • Ние ще обучим практически вас или вашите служители. Ще проведем няколко обучения, с които ще въведем в детайли вашия екип. След тези обучение ще можете спокойно да изпълнявате SEO стратегията, която сме създали за вас.
 • Ние ще бъде винаги до вас – давайки месечни консултации и предлагайки супервайзинг на вашите действия.

Всичко това ще получите само за 252 лв на месеца, като договорът, който се подписва е с дълготрайност 12 месеца. Важно е да се знае, че SEO стратегията се създава от нас, но вашия екип я изпълнява.

 

Изпълнение на SEO стратегия (до 750 лв на месец) – Това е нашата цена за SEO оптимизация на месечен абонамент. С този план ние ще изпълняваме всичко, свързано с вашата оптимизация. Екипът ни от професионалисти ще поеме пълен контрол над процеса на SEO оптимизация, като всичко ще бъде съгласувано предварително с вас.  Възползвайки се от месечния ни пакет за SEO стратегия и нейното изпълнение, вие ще получите :

 • Изграждане на пълна SEO стратегия, пригодена индивидуално за вашия уеб проект. Екипът ни ще се запознае изцяло с вашия уеб сайт, както откъм съдържание, така и откъм техническо
 • SEO одит – ние ще анализираме вашия уеб сайт по 252 фактора. Ще получите детайлен анализ за нужните промени, които трябва да бъдат направени. SEO промените ще ги направим ние, като предлагаме и допълнителни услуги за техническата оптимизация.
 • Месечно набавяне на входящи линкове, което ще се извършва внимателно и с набавяне на връзки от авторитетни сайтове.
 • Генериране и редактиране на съдържание. Една от най-важните части на добрата SEO оптимизация е наличието на качествено съдържание. 9 от 10 сайта нямат такова, затова ние ще редактираме вашето налично и ще създаваме бъдещо това, съобразено с последните изисквания на SEO копирайтинга. Екипът ни ще добавя съдържанието, след като вие сте го одобрили предварително.
 • Месечни отчети. Ние знаем, че работата е свършена, само когато клиентът види резултатите. Именно заради това ще ви изпращаме всеки месец детайлни отчети за свършената от нас работа. Вие ще сте наясно как върви вашия сайт, как се движат позициите ви по различните ключови думи и какво сме свърши за вас всеки изминал месец от вашата SEO оптимизация.

За постигане на високи резултати, Optimystica препоръчва да се възползвате от този план в период от 6-12 месеца.

Повишаване на онлайн продажбите (210 лева на месеца) Този план е предназначен единствено за онлайн магазини. Бизнесът в интернет засяга изключително много онлайн търговията, поради което ние разработихме стратегия за подобряване на вашето състояние на магазина ви, не само като позиции, но и като user friendly дизайн, съвети за продуктовия микс, повече трафик и още. Възползвайки се от нашата SEO цена за повишаване на онлайн продажбите, вие ще получите :

 

 • Оптимизиране на бизнес модела – екипът ни от онлайн маркетинг специалисти ще анализират вашия бизнес модел и ще ви дадем детайлни препоръки за подобряване на текущото ви състояние.
 • Канали за генериране на трафик – онлайн магазините се нуждаят от посещения и то от таргетирани такива. Ще ви предоставим различни начини за да повишите посещаемостта на вашия онлайн магазин и респективно да увеличите продажбите си.
 • Подобрения на продуктовия микс – в доста случаи онлайн магазините изпускат много възможности за увеличаване на продуктите и различни миксове от тях. Ние ще ви посъветваме как да печелите повече от вече съществуващите ви продукти.
 • Консултация по ценовата политика – екипът ни ще ви посъветва как да организирате вашата политика относно цените и промоциите.
 • Ефективно представяне на продуктите – качественото описание на продуктите е важен елемент, който води до повече продажби. Ние ще ви покажем как точно да описвате вашите продукти, така че да бъдат купувани повече.
 • 24 компонента за повишаване на продажбите – ние ще ви дадем 24 безценни съвета за увеличаване на продаваемостта на магазина ви. Опит, който събираме вече над 8 години.

 

Почти всеки бизнес, базиран в онлайн пространството трябва да отдели бюджет за SEO оптимизация. Доскоро, много от онлайн предприемачите се питаха “дали да инвестирам в оптимизация ?”. Днес, в края на 2016-та, този въпрос се промени в задължителното “колко да инвестирам в SEO услуги ?”. Всички собственици на уеб сайтове трябва да са наясно, че инвестирането в SEO е императив за сигурен и дълготраен успех в онлайн бизнеса. Изборът на цена за SEO Оптимизация и планът за действие са в основата на бъдещите ви успехи!

Екипът ни от оптимисти работи вече над 7 години в областта на онлайн маркетингът и SEO оптимизацията. Optimystica има изградени стотици SEO стратегии, анализи и сме обслужили вече над 100 доволни клиента. Ние предлагаме висококачествена SEO оптимизация и Google маркетинг. Елате при нас, ще ви почерпим с кафе , чай , плодове и ще си поговорим относно как може да сме ви полезни за вашия онлайн бизнес.

SEO оптимизация цена
Стандартни планове за SEO оптимизация цена
Какво трябва да знаете, когато избирате цената за SEO оптимизация?
Цената за SEO оптимизация по света
Цена за SEO оптимизация от Optimystica

 

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

SEO състезаниеSEO friendly съдържание