5 златни правила за SEO оптимизация в Bing

За всички онлайн маркетьори е ясно, че Google е монополистът сред търсачките. Въпреки това мнозина предприемачи решават да оптимизират сайтовете си  и за търсачката Bing. През 2016 година в САЩ се наблюдава растеж на пазарния дял на Bing, като достига рекордните 21%, спрямо 63$ на Google. SEO оптимизацията за Bing не е много по-различна от тази на Google, като в следващите редове ще ви представим 5 златни правила за правилен SEO.

Индексирайте сайта си. От Bing казват, че първата стъпка за оптимизация в тяхната мрежа е индексирането. Независимо дали сайтът ви е нов или с история, той трябва да бъде индексиран от Bing, което може да направите от този линк.

Технически изряден сайт. Сайтът ви трябва да има правилните технически параметри, за да постига по-добри SEO резултати. Бързо зареждане, responsive дизайн, наличие на robots.txt и карта на сайта са само част от изискванията на който вашият уеб сайт трябва да отговаря. Също така много е важно да има redirect 301, ако сте променяли дизайна на URL, както и сертификат за защита (HTTPS).

Тайтъли, мета данни и тагове. Както при Google, така и при Bing наличието на тези SEO компиненти в сайта ви и правилното им използване е ключово за да излизате по-напред в търсачките.

Съдържанието е ключът. Периодичното добавяне на нови и уникално съдържание е ключът към доброто позициониране в търсачките и Bing не е излючение. Не оставяйте сайта си без свежи статии, новини, ревюта, защото това се отразява негативно върху вашето класиране в SERP.

Бъдете социален. Използването на Facebook, Twitter, Linkedin и другите социални мрежи е изкключително важно и при Bing. Социалните сигнали са неизбежна част от днешната SEO оптимизация за всеки вид търсачка.

 

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

грешки в SEOyoutube-seo