SEO оптимизация – какво трябва да знаем за ключовите думи

SEO оптимизацияМоже да се каже, че ключовите думи са основен гръбнак на SEO Оптимизацията, която осигурява по – добро присъствие на сайта в интернет пространството. За да попаднат потребителите точно на вашия уебсайт, те трябва да са въвели определена тематична дума или фраза. Добрият подбор на тези думи в комбинация с уникално и качествено съдържание води до забележителни резултати. Ето някои основни неща, които трябва да знаете за този процес:

  1. От позицията на клиента – винаги е добре да се поставите на мястото на вашите потенциални клиенти, за да разберете какво точно търсят те. Например ако искате да си купите нови маратонки или къса тениска за лятото, кои думи бихте задали в търсачката? Направете списък и след това преминете към следващата стъпка.
  2. Подходящ инструмент – има много добри инструменти за ключови думи, които можете да използвате. Един от тях е Google Adwords Keyword Tool. Той ще ви покаже стотици ключови думи, свързани с първоначално въведените от вас. Думите дори ще бъдат подредени по обем на месечните търсения, за да направите по – прецизно своята преценка.
  3. Избягвайте пренасищане – присъствието на ключови думи в текста е важно, но също така не трябва да прекалявате с тяхната употреба. Пренасищането по–често води до отрицателен резултат за вас. Затова изберете няколко основни думи за съответната страница и ги използвайте по начин, който няма да навреди на стила и качеството на текста.
  4. Погледнете конкуренцията – много полезна информация можете да получите от анализа на уебсайтовете на вашите конкуренти. В повечето случаи ще научите и използваните от тях ключови думи. Така ще можете да направите нужните промени в собствената си оптимизация и да постигнете още по-добри резултати.

 

Подборът на подходящите ключови думи е от изключително значение за успеха на цялостната онлайн дейност. Затова използвайте максимално техните възможности, ако искате да подпомогнете развитието и положителните тенденции на вашия бизнес.

5/5 - (2 votes)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!