Какво притеснява бизнеса да използва SEO услуги

В днешно време нуждата от SEO оптимизация за успешен онлайн бизнес е неоспорима. Много предприемачи и собственици на бизнес вече разбраха, че да инвестираш в SEO е инвестиция, която се връща с времето, стига услугите да са качествено предоставени. В следващите редове ще ви представим интересна статия, която описва изследване измежду 200 бизнесмени и техните най-големи опасения в използването на SEO услуги.

Твърде е сложно. За голяма част от собствениците на бизнеси с уеб сайтове SEO терминологията и цялостната представа за услугите е много сложна. Както може би се досещате – хората по-трудно предприемат начинания, където не разбират абсолютно нищо и не могат да следят процеса както им се иска.

SEO е измама. В онлайн маркетинга съществуват освен професионални SEO оптимизатори, така и доста хора, които само твърдят, че могат да оптимизират качествено. Мнозина бизнесмени споделят, че са опитвали услугите на една или дори две компании и резултатите изобщо не отговаряли на обещаните такива. Този факт, в комбинация с горе написаното се смята за основната причина много предприемачи все още да не се доверяват на SEO оптимизацията.

Твърде висока цена. Малките бизнеси трудно си позволяват SEO оптимизация, най-вече заради ограничените средства за маркетинг, които се отделят. В големите компании бюджетът за маркетинг не е въпрос на колко, а в какво точно как да се инвестират средствата (SEO, рекламни кампании и т.н.).

Резултатите не могат да се гарантират. Големият проблем на всички SEO фирми е гарантирането на резултати. Всеки маркетьор, занимаващ се със SEO, знае че процеса на оптимизацията отнема време и затова повечето компании препоръчват клиентите да се възползват от минимум 6-12 месеца SEO. SEO компаниите с доказани резултати и портфолио по-лесно привличат клиенти, защото вече имат добри оценки и препоръки от бивши и настоящи клиенти.

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Лесните начини за търсене в интернетSEO фактори 2017