SEO състезание – 5 инструмента за да бъдете конкурентен

Класирането в Google на вашите конкуренти е едно своеобразно SEO състезание. За да не изоставате в тази надпревара, вие трябва да сте наясно какви маркетинг стратегии прилагат вашите конкуренти. Има най-различни инструменти, които ще ви улеснят в шпионирането на конкурентните сайтове, но ние сме избрали топ 5 най-полезните и достъпни такива.

 

Alexa (alexa.com) – информация за трафик. Посредством Alexa може да следите глобалния трафик на всеки един уебсайт. Колкото по-ниска стойност е Alexa рангът, толкова по-добре говори това за въпросния сайт.

SE Ranking (seranking.com) – проследява класирането. Този инструмент ви помага да видите кой къде се намира в класирането на различните търсачки, като може да сравните максимум до 10 проекта.

InfiniGraph (infinigraph.com) – социални мрежи. InfiniGraph следи за трендовете в социалните мрежи, интерактивността на потребителите и дава информация за най-горещите теми във Facebook, Twitter, Pinterest и т.н. Използвайки InfiniGraph правилно помага много за увеличавате успехите на рекламните кампании в социалните мрежи.

Monitor Backlinks (monitorbacklinks.com) – проследява беклинковете. Въпреки, че инструментът е отскоро на пазара, той си заслужи отлична репутация сред SEO специалистите. Monitor Backlinks позволява да проследите къде конкурентите правят своите линкове, да проверите вашите за “лоши” такива и като цяло да добиете представа какво да правите занапред с вашата линкбилдинг стратегия.

SpyFu (spyfu.com) – ключови думи при конкурентите. SpyFu е отличен инструмент, който ще ви помогне да проследите по кои ключови думи оптимизират вашите конкуренти, как се класират за всяка една ключова дума органично и чрез Adwords.

5/5 - (2 votes)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

SEO хост