По какво си приличат SEO и футбола (част 2)

Темата е продължение на любопитното сравнение между SEO оптимизацията и футболът. В следващите редове ще ви представим още няколко общи черти между най-популярния спорт и най-популярния онлайн маркетинг.

Общи крайни цели

Най-добрите отбори във футбола се целят да завършват само и единствено на върха, по възможност начело. Феновете на спорта знаят какви средства се влагат като цяло за да се спечели даден турнир или състезание. При SEO нещата не са по-различни. Добрите маркетинг компании не щадят средства и усилия за да класират своите клиенти на челни позиции в Google.

Дългосрочни планове

Когато даден отбор във футбола се гради, принципно се прави с идеята той да се сработи и започне да печели след година-две. Същото важи и при SEO. Онлайн стратегията се гради бавно, но с цел да даде постоянни резултати в бъдеще (6-12 месеца).

Наличие на изненади

Винаги има изненади при футбола. Повечето от запалянковците ще посочат САЩ 94, където България достигна 1/2 финал на Световно първенство по футбол. Едва ли има по-голяма изненада (но и щастие) за родните футболни фенове. При SEO също изненадите не са малко. Алгоритмите на Google се променят постоянно и ако не е направена качествено една стратегия, то резултатите могат да са пагубни при един ъпдейт.

Професионализъм

Това, което отличава добрите отбори от посредствените и слабите е наличието (или отсъствието) на професионализъм. Класата винаги си личи в спорта, същото е и при SEO. Може да разгледате клиентите на дадена SEO компания, проектите им и да придобиете представа за техния професионализъм. Доброто портфолио е много важно за да видят хората, че известни клиенти са повери онлайн присъствието си във вашите ръце.

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

SEO оптимизация и сходства с футбола