Siri е най-големият конкурент на Google в мобилните търсения

Мобилните търсения отдавна надминаха тези на десктоп устройства. Мобилните търсения са с огромна важност за добрата SEO оптимизация и трябва постоянно да сме наясно с новостите около тях. Интересно проучване публикува Fivesight Research миналата седмица. Според анкетата на американската компания – Siri (гласовото търсене на Apple) се нарежда на второ място след Google сред американците за предпочитан начин на мобилно търсене. Мнозина специалисти останаха изненадани от този факт, защото Siri измества водещите търсачки Bing и Yahoo. Гласовите търсения набират скорост и това изследване е поредното доказателство за бъдещето на мобилните търсения.

Siri е използвана като основна търсачка за цели 13% от собствениците на iPhone в Америка. Този факт е красноречив, че Apple са направили изключително удобна програма за търсене, която улеснява потребителите и тепърва ще набира скорост и популярност.

Около 72% от всички собственици на iPhone апарати заявяват, че виртуалният помощник Siri е доста приятна за използване апликация. Отделно 7 от 10 потребители на Apple телефоните споделят, че са използвали Siri и са останали приятно изненадани от функционалността й.

Друго интересно сравнение е факта, че виртуалният помощник на Android е използван едва от 4/10 потребителите, което дава голяма преднина на Siri пред прекия й конкурент Google Now.

Накрая завършваме с още цифри относно най-популярните браузъри в САЩ, за мобилните търсения. Google Chrome държи преднината с 48%, следван от Safari с 37%. 21% отиват за останалите браузъри, сред които този на Microsoft, Opera и т.н.

5/5 - (2 votes)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!