15 съвета за начинаещи копирайтъри /част 1/

Онлайн писането си има свой собствен стил, а когато е нужно да бъде в полза на SEO оптимизацията, се превръща в истинско предизвикателство. За начинаещите копирайтъри, съчетаването на атрактивна, за потребителите, информация с полезен текст за търсачките е доста трудна задача.

Предлагаме ви няколко базисни техники, които да се превърнат в задължителен елемент на всяка ваша публикация:

  1. Заглавие

Заглавието трябва да е точно и ясно. Препоръчителната дължина трябва да е 55 знака, за да се визуализира цялото в резултатите от търсенето. Помнете, че заглавието е добре да е резюме на самото съдържание в статията. Имайте предвид, че благодарение на заглавието, читателите ще проявят интерес да видят текста, това означава, че освен кратко и ясно, заглавието е добре да бъде и атрактивно за потребителите. По този начин ще бъде максимално ефикасно за нуждите на SEO оптимизацията.

  1. Headings

Освен за структурата на страницата, Headings са полезни и за успешното оптимизиране на сайта. Те помагат на Google да разбере главната тема на статията. Subheadings могат да спомогнат за по-доброто изживяване на потребителите на сайта, като допринасят за по-лесното сканиране на дълга статия. Вие може да използвате всички heading елементи, от H1 до H6, в зависимост от типа текст и дължината му. Изключително важно е да имате Headings във всички статии, тъй като така помагате на търсачките да индексират по-лесно същността на публикациите ви.

  1. Прибавяйте стойност

Пишете релевантно на интересите на таргета ви, съдържание. Стремете си да бъде максимално уникална информация. За тази цел трябва да анализирате потенциалните си читатели и какви теми  биха ги вълнували – новини, наука, повече статистика или полезни съвети. Бъдете сигурни, че пишейки интересно статии, високите резултати в търсачките няма да се забавят.

 

Източник: searchenginewatch.com

5/5 - (3 votes)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

SEO оптимизацията за лоялни клиентиНачинаещи копирайтъри и SEO