Как скоростта на сайта влияе върху SEO

Много от новобранците в онлайн маркетинга не знаят, че скоростта на техните сайтове влияе пряко на SEO оптмизацията. Сред техническите параметри на един сайт, бързината на зареждане е може би най-важният елемент за доброто оптимизиране в търсачките.

Търсачките харесват бързите сайтове

Потребителите искат да браузват бързо и лесно. Според проучване от Googlе, ако даден уеб сайт зарежда повече от 3 секунди, то над 70% от посетителите му ще го затворят. Същото важни, ако вашият уеб сайт “замръзва”, има прекалено много тежки реклами и като цяло не е User Friendly.

Google ботовете също проверяват скоростта на сайта и ако тя е бавна, те го класират на по-задни позиции. Всичко това се прави с цел в резултатите на търсачките да излизат предимно бързи сайтове, които да предлагат по-приятен браузинг на посетителите си. Има и изключения, но те са много малко.

Как да проверим скоростта на сайта ни ?

За да сме наясно как се справя нашия уеб сайт с бързината на зареждане и дали отговаря на Google изискванията, ние трябва да го проверим с подходящия инструмент. Най-често използваният такъв инструмент е Google Page SpeedОсвен скоростта на сайта ви, този помощник ще ви покаже както проблемите в сайта ви, така и предложения за тяхното решение.

Преди да започнете да оптимизирате се уверете, че скоростта на сайта ви е добра, защото това е една от първите и най-важни крачки към успешната оптимизация

5/5 - (3 votes)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Черно SEO (част 2)Google тагове тестване