Социалните мрежи – мъже срещу жени (част 1)

Социалните мрежи са основна част от всяка SEO оптимизация. Всички SEO специалисти знаят колко са важни социалните сигнали и присъствието във Facebook (най-вече), Twitter, LinkedIn и т.н. В следващите редове ще ви представим интересни факти и статистики относно използването на социалните мрежи от мъжете и жените. Жените предимно използват социалните мрежи за да установят или поддържат връзки със семейството или с приятели. Мъжете, от друга страна, влизат в социалките за да намират нужна информация за тях.

Мъжете и жените имат различни степени на онлайн активност в различните сайтове. 74% от интернет потребителите използват социалните мрежи. Жените (76%) имат леко предимство над мъжете (72%).

Активността на използване на двата пола според възрастта : 18-29 (89%) , 30-49 (82%), 50-64 (65%),  65+ (50%).

По-голям процент потребители на следните социални мрежи са жени –  Например, 22% от жените са активни в Twitter, в сравнение със само 15% от мъжете. Facebook, който се използва от над 71% от онлайн населението, е доминиран от жените (76 процента), за разлика от мъжете (66 процента). Като цяло, жените имат повече публикации в техните Facebook стени и дамите имат 8% повече “приятели”, отколкото “силния” пол. Pinterest, Instagramm, Snapchat, Tumblr,  са още четири известни социални мрежи, в които доминират жените потребители.

Една социална мрежа, която се гордее с повече мъже (24%), отколкото жени (19%) е LinkedIn. Същото важи и за Google+, но по-малка степен. “Мъжките” социални мрежи са Youtube и Reddit. Там потребителите са предимно от мъжки пол.

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Facebook публикацииСоциалните медии - мъже срещу жени 2