Социалните мрежи, SEO оптимизацията и бизнесът /част 1/

SEO оптимизацията изисква потенциалните клиенти да са запознати с вашия бизнес, още повече – да са заинтересовани от продуктите и услугите ви.

Социалните мрежи дават страхотна възможност на бизнеса да изрази същността си по най-креативния и забавен начин. Ефективната стратегия в социалните мрежи е да се разработва бранд, който постепенно се превръща в любим на потребителите. А, това е напълно постижимо, имайки предвид, че социалните мрежи също се класират в търсачките. Тоест напълно реално е при търсене на вашия бранд в Google – първото нещо, което излиза да е фейсбук профила на фирмата ви.

Представяме ви няколко ефикасни начина да изградите присъствието си в социалните мрежи:

  • Бъдете там, където са вашите потребители – за SEO оптимизацията това е фактор с огромно значение. Например, ако предлагате B2B услуги, то LinkedIn е чудесен избор за изграждане на марка, таргетирана към професионалисти и предприемачи. Ако сте в модния бранш, то Instagram е правилното място, където творчеството ви ще бъде оценено.
  • Повишете броя на последователите си органично – това означава да привлечете хора, наистина интересуващи се от вашата сфера и бизнес.
  • Споделянето в социалните мрежи е с изключителна важност – харесвания, споделяния, коментари – всичко това рефлектира върху популярността на бранда ви и подпомага SEO оптимизацията. Опитайте се да пишете публикации, които са способни да впечатлят и заинтригуват читателите ви. Един добър начина да събудите интереса на потребителите е да им предложите да се включат в анкета/допитване, в което да споделят мнението си по пределен въпрос. Прилагането на релевантни хаштагове, също е чудесна идея да привлечете правилната аудитория за съответната тема.

 

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

SEO оптимизация и социалните мрежи