Какви са статистиките за социалните мрежи през 2016 г.?

Социалните мрежи са част от SEO оптимизацията в днешно време и запознаването на последните трендове в тази област е изключително важно. В следващите редове ще ви представим интересни статистики относно различните социални мрежи. Статистики, които са важни да се знаят, а и определено са интересни за четене.

Най-много активни потребители – Без съмнение всеки знае отговорът на тази класация – Facebook (1,56 млрд.), но интересното е, че след него се нарежда WhatsApp с цял милиард потребители. QQ и WeChat, Twitter и Instagram са следващите социални мрежи и приложения, които допълват топ 6.

Най-развиващата се мрежа – Китайската мрежа WeChat набира изключителна популярност в Азия и вече се нарежда сред големите. WhatsApp бележи изключителен растеж за 2016-та година, като се нарежда на първо място в тази престижна класация.

Най-активната мрежа – Facebook е безспорен лидер в това съревнование. 1,2 млрд. потребители публикуват, споделят и харесват нещо, поне веднъж месечно. Вторият в класирането с едва 280 милиона споделящи потребители е SnapChat. Най-активната възрастова група в социалните мрежи е 18-34 години, което е напълно нормално.

Глобални статистики: Популация за 2016-та – 7,4 млрд души, от тях 3,7 млрд ползват интернет. 2,3 милиарда души от ползващите интернет имат профили в една или повече социални мрежи, а активните потребители са 1,8 млрд. души. 3,4 милиард души използват интернет през телефона.

Данните са предоставени от smartinsights.com

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Facebook ще спаси света