Как да SEO оптимизираме страница 404

Много от интернет потребителите вече са се сблъсквали с грешката 404 – Page not found.  Доброто оформление на „страница 404“ е важна част от SEO оптимизацията  на всеки уеб сайт. Много собственици на сайтове допускат грубата грешка просто да пренасочват потребителите в началната страница, вместо да имат добре оформена страница 404.

Ето няколко ценни съвета относно какво трябва да съдържа една SEO оптимизирана страница 404 :

Информирайте потребителите, че се намират на страница 404 и търсенето им не е довело до желания от тях резултат. Това е важна част  от UX (user experience).

Страница 404 трябва да бъде със същия дизайн както сайтът ви. Много често 404 изглежда различно от дизайна на сайта, което е погрешно. Потребителите не трябва да имат усещането за рязка промяна в браузването, което може да доведе до напускане на сайта.

Добавете линкове към най-важните страници на сайта ви. Повечето 404 страници водят единствено търсачката в сайта. Задължително добавете линкове към началната страница, линк към карта на сайта (препоръчваме да я имате), както и към ключовите ви страници, в зависимост от тематиката на сайта ви.

Страницата трябва да връща error 404 към търсачките, за да не бъде индексирана от тях.

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

грешки в SEO