Как да SEO оптимизираме страница 404

Много от интернет потребителите вече са се сблъсквали с грешката 404 – Page not found.  Доброто оформление на „страница 404“ е важна част от SEO оптимизацията  на всеки уеб сайт. Много собственици на сайтове допускат грубата грешка просто да пренасочват потребителите в началната страница, вместо да имат добре оформена страница 404.

Ето няколко ценни съвета относно какво трябва да съдържа една SEO оптимизирана страница 404 :

Информирайте потребителите, че се намират на страница 404 и търсенето им не е довело до желания от тях резултат. Това е важна част  от UX (user experience).

Страница 404 трябва да бъде със същия дизайн както сайтът ви. Много често 404 изглежда различно от дизайна на сайта, което е погрешно. Потребителите не трябва да имат усещането за рязка промяна в браузването, което може да доведе до напускане на сайта.

Добавете линкове към най-важните страници на сайта ви. Повечето 404 страници водят единствено търсачката в сайта. Задължително добавете линкове към началната страница, линк към карта на сайта (препоръчваме да я имате), както и към ключовите ви страници, в зависимост от тематиката на сайта ви.

Страницата трябва да връща error 404 към търсачките, за да не бъде индексирана от тях.

Как да SEO оптимизираме страница 404
Оценете тази страница

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

грешки в SEO