9 съвета как да използвате Google+ за SEO оптимизация /част 1/

Знаете ли, че ако използвате Google+, то именно тази платформа доминира при повечето показани резултати от ваше търсене.

Предлагаме ви да се запознаете с лесните и ефикасни начини, с които Google+  да ви е полезна за SEO оптимизацията.

  1. Поставете линкове към останалите си профили в мрежата

Google+ ви позволява това – можете да поставяте линкове в профила си, които водят до другите ви профили в различни социални мрежи.

  1. Линкове към публикации

Публикувайте статии, директно чрез линкове – колкото повече, толкова по-добре. С повече споделяния на вашия пост, ще се увеличава и самата стойност на линка за Google.

  1. Оптимизирайте заглавията си

Подбирайте внимателно ключовите думи в заглавието – имате предвид, че това е първото нещо, което хората ще видят от поста ви. Ясно и точно заглавие с ключовите думи, означава по-висок рейтинг и по-голяма възможност за споделяния.

  1. Редактирайте свободно

За разлика от Facebook и Twitter, които предоставят ограничени възможности за редактиране на постовете, Google+ ви дава неограничен избор – може да коригирате заглавие или медия в самия пост.

  1. Новото съдържание се забелязва бързо

Ако публикувате ново съдържание в Google+, то Google ще го индексира много бързо. Не забравяйте, че качественото и редовно споделяне на съдържание е в основата на SEO оптимизацията.

3/5 - (2 votes)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

SEO оптимизацията блогSEO оптимизация и гугъл плюс