15 съвета за начинаещи копирайтъри /част 2/

В тази статия продължаваме със съветите за начинаещи копирайтъри, които ще ви бъдат от полза за успешната SEO оптимизация на сайта ви:

  1. Дължина на съдържанието

Дължината на съдържанието много зависи от индустрията, за която пишете, целта на текста, читателите. По-дълго съдържание може да генерира повече полезност за SEO оптимизацията на сайта, но това съвсем не означава, че трябва да пишете статии с по 1000 думи, за да бъдат те ефективни.

Много по-добра идея е, да имате няколко публикации от по 300 думи и да публикувате всеки ден, за да поддържате съдържанието на блога си свежо, релевантно и стойностно.

Не забравяйте, че колкото по-често генерирате съдържание на сайта си, толкова по-голяма е вероятността търсачките да ви забележат и да ви класират на предни позиции. Съветваме ви да публикувате нова статия всеки ден, колкото и кратка да е тя, със сигурност сайтът ви ше бъде забелязан по-бързо от Google.

  1. Нека читателите да прекарват повече време на сайта ви

Един от главните показатели за успеха на блога ви, е колко време читателите прекарват в самия сайт. Ако bounce rate е висок и потребителите се задържат на сайта само няколко секунди, това означава, че вие нямате големи шансове да ги превърнете в лоялни читатели и бъдещи редовни посетители. Съответно, ако те прекарват поне по няколко минути на сайта, това е индикатор, че сте привлекли интереса им с конкретната тема.

Начинът, по който можете да повишите времето, което читателите прекарват на сайта ви е да се концентрирате върху качеството на съдържанието и да добавяте към всяка статия, свързани публикации, които са релевантни и ще отведат потребителите към следващия материал, като така ще задържат вниманието им.

  1. Фокус върху качеството

Целта на качествената информация е, не само да увеличи времето, прекарано в блога ви, но и да изгради репутацията ви. Чрез качествените статии ще привличате лоялни читатели постоянно. Разбира се, няма нужда да избирате едно от двете – качество или количество, а да балансирате между двете.

Източник: searchenginewatch.com

 

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

SEO оптимизация и копирайтингSEO оптимизация и съвети