15 съвета за начинаещи копирайтъри /част 5/

Продължаваме да разясняваме най-важните правила при писане на успешна за SEO оптимизацията, публикация.

Визуалният елемент

Едва ли често срещате съдържание без снимки. Има причина всяка статия да съдържа изображения, чрез които се визуализира смисълът на написаното. Изображенията са ефикасен инструмент в оптимизирането на текст, както за SEO нуждите, така и за социалната медия.

По тази причина инфографиките се превърнаха в изключително популярни начини, да се привлече вниманието на потребителите.

Помнете, че визуалното съдържание на публиакцията ви не цели сами естетика, а добавяне на стойност за читателите.

Прибавяйте линкове

Не се страхувайте да прибавяте линкове, независимо дали вътрешни или външни. Това е главният начин, чрез който помагате на Google да забележи блога ви.

Изходящите линкове ще имат за цел да улеснят читателя и да му покажат повече релевантни статии, от които се итнересува, а търсачките оценяват тази оказана помощ. Разбира се, това не означава да прекалявате с линковете, тъй като това може да има и обратен ефект за читателите.

Вътрешните линкове също имат първостепенно значение и са полезни за отпимизирането на сайта ви. Постарайте се, обаче те да се отварят в нови прозорци и ги ползвайте да показват главните теми в блога си на потребителите.

Проверка на текста и корекции

Задължително проверявайте текста си, преди да го публикувате. Добър вариант е и да си намерите правилния инструмент, който ще ви посочва корекциите. А, разбира се допълнителна проверка от друг човек, също е алтернатива. Направете всичко необходимо, за да осигурите максимално качество на публикациите си – това е начинът да оптимизирате блога си и за търсачките, и за потребителите.

 

 

5/5 - (2 votes)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

SEO оптимизация и статииОптимизация за Google