15 съвета за начинаещи копирайтъри /част 3/

В този материал ще ви запознаем и с останалите полезни препоръки, които да са от полза на начинаещи копирайтъри, които се стремят да превърнат статиите си в полезни и за SEO оптимизацията.

. Изберете ключова дума

Това че, Google не намира за най-важния елемент на текста, ключовата дума, не означава, че не трябва да прилагате ключови словосъчетания в публикациите. Търсачките определено се фокусират върху контекста и релевантността на ключовите думи в статията, затова избирайте внимателно ключовите си словосъчетания. Разбира се, не прекалявайте с тяхната употреба, за да може статията да се чете лесно.

Оптимизирайте съдържанието за споделяне в социалните мрежи

Това означава не само да пишете качествено съдържание, но и то да е подходящо за вашите читатели и да умее да привлече интереса им в социалните мрежи. Да оптимизирате статията си означава да добавите правилното изображение, заглавие, заключение, въпоси за потребителите, оформление. Да подберете хаштаговете, които могат да се прибавят към статията, за да достигне тя до повече хора. Или с други думи – да направите съдържанието максимално атрактивно за потребителите, чрез всички възможни средства.

Прибавяйте мета тагове

Колкото и банално да звучи, това е задължителен елемент. Оптимизирайте мета таговете колкото можете повече и включвайте ключови думи. Благодарение именно на тези мета тагове, вие си гарантирате повече трафик към сайта. Съответното оптимизиране е улеснено, ако използвате WordPress, който ви показва всички забележки, относно статията ви.

5/5 - (2 votes)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Начинаещи копирайтъри и SEOSEO оптимизация и статии