15 съвета за начинаещи копирайтъри /част 4/

Ще ви запознаем с още няколко съвета за начинаещи копирайтъри, които ще ви бъдат от полза за ефикасността на SEO оптимизацията.

Фокус върху интересите на читателите

Съдържанието няма да бъде успешно, ако не среща интересите на читателите.  Затова първо си отговорете на въпросите – Какво искат читателите? Какъв резултат искат да постигнат? Към какво се стремят?

Така ще знаете с какво точно да им помогнете.

Можете да започнете също и от анализиране на настоящото съдържание. Да видите кои публикации събират най-много харесвания и коментари. От там да си направите изводи, какво привлича вниманието на читателите.

Лесен за четене текст                  

Помнете, че текста трябва да съдържа кратки и лесни за възприемане изречения. Такю улеснявате както читаттелите, така и търсачките.Има редица инструменти, които ще ви помогнат да тествате текста си и ще преценят, дали той е лесен и бърз за четене.

Тествайте вашето SEO

Не е нужно да сте експерт в SEO оптимизацията, за да тествате в каква степен е успешна статията ви.  Ако използвате WordPress, то лесно ще видите резултатите от написаното съдържание и до колко то отговаря на изискванията за добре оптимизирана статия.

Например, може да видите честотата на използваната от вас ключова дума и дали не трябва да я добавите някъде.

Това със сигурност ще ви помогне да се учите да оптимизирате, още докато пишете статията.

5/5 - (2 votes)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

SEO оптимизация и съветиSEO оптимизация и съвети