10 съвета за SEO оптимизиран блог пост /Част 1/

Писането на публикации в блог изисква не малко умения. Да задържиш интереса на потребителите не е толкова лесно, колкото изглежда – съдържанието на блога трябва да е привлекателно и правилно структурирано. Препоръчително е да улесниш читателите да схванат главната идея на написаното, като добавиш заглавия, подзаглавия и ясни параграфи, по този начин ще си гарантираш възможни харесвания и споделяния на публикацията, което неминуемо ще се отрази добре на класирането на блога в Google. Това, разбира се, не е единственият начина да се класираш на горни позиции в главната търсачка – необходимо е и да усъвършенстваш уменията си за писане.

За повечето хора, да пишеш текст за целите на оптимизацията и да пишеш атрактивен пост, за да заинтригуваш потребителите, са две напълно противоречиви неща. Това е един от митовете за SEO оптимизацията, който ще опровергаем, като предложим няколко доста ефикасни съвети за оптимизирано и едновременно атрактивно съдържание на блог.

  1. Помисли добре преди да пишеш

Помисли добре какво е посланието и целта на текста, който ще четат потребителите. Не прекалявай с употребата на ключови думи в кратки текстове – пренасищането им ще затрудни четливостта на поста.

  1. Направи ясна структура на поста си

Всеки пост трябва да съдържа: встъпителна част или интродукция към главната идея на текста; изложение, в което е описано главното послание; заключение, в което може да са събрани ключовите послания на поста или изводите от написаното.

  1. Използвай параграфи

Параграфите се използват често, но всеки ги прилага правилно. За да има смисъл от употребата им, те не трябва да бъдат просто различно изречение на отделен ред. Смислен параграф е когато всяка нова идея започва на отделен ред и не е в контекста на предното изречение.

  1. Повече заглавия

Заглавията улесняват както потребителите, така и са полезни от гледна точка на SEO оптимизацията. Чрез тях Google разбира главните теми на текста. Подзаглавията също помагат за по-лесното ориентиране в страницата, като чрез тях потребителите ще успеят максимално бързо да видят главните идеи на съдържанието. Употребата на ключови думи в подзаглавията е препоръчителна, но не във всяко едно от тях.

  1. Употреба на сигнални думи

Сигналните думи са от полза за по-лесното и бързо схващане на главния замисъл. Подобни думи са „преди всичко“, „второ“, „последно“, „със сигурност“, „включително“, „въпреки това“. С помощта на тези думи и текстът се структурира по-добре, което е в полза на SEO оптимизацията.

 

Rate this post

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Оптимизация фактиSEO оптимизацията блог